CIO richt zich meer dan ooit op innovatie

CIO richt zich meer dan ooit op innovatie

CIO richt zich meer dan ooit op innovatie

CIO richt zich meer dan ooit op innovatie

24-05-2011

CIO richt zich meer dan ooit op innovatie


CIO’s hebben innovatie hoog op de agenda staan voor het komende jaar. Driekwart van de CIO’s denkt dat hun organisatie marktaandeel zal verliezen als zij niet innoveren en geen nieuwe technieken omarmen. Innovatie is een must geworden, ook omdat de druk vanuit het bestuur en van de onderneming toeneemt. Een efficiënte verwerking en analyse van informatie, in combinatie met een snel antwoord op marktomstandigheden, is essentieel in de race voor marktaandeel in een toenemende globalisering. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash.

Uit het onderzoek blijkt verder dat nieuwe technologieën zoals Public Cloud diensten (11 procent), Private Cloud diensten (21 procent), mobiele technologie (22 procent) en de opkomende sociale netwerken al worden ingezet, terwijl bij veel meer organisaties pilots worden gehouden rond deze technologieën. Slechts een klein percentage van de ondervraagden heeft na onderzoek besloten dat deze nieuwe technologieën niet geschikt zijn voor hun onderneming.

Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “Ondanks het feit dat driekwart van de CIO’s innovatie erg belangrijk vindt, is slechts iets meer dan de helft er ook voor verantwoordelijk. Daarnaast blijkt uit ons onderzoek dat CIO’s die direct aan de CEO rapporteren 25 procent meer kans hebben op succesvolle innovaties. Ook blijkt het uit te maken of ze vorig jaar een budgetverhoging hebben gekregen voor innovatie of dat zij lid zijn van het bestuur van de organisatie. Dit geeft respectievelijk 18 procent en 22 procent meer kans. Er zit dus nog een gat tussen wat CIO’s als noodzaak zien en wat zij uiteindelijk kunnen leveren.”
 

Terug naar nieuws overzicht