IPv6 bekend en toch onbemind

IPv6 bekend en toch onbemind

IPv6 bekend en toch onbemind

IPv6 bekend en toch onbemind

20-05-2011

IPv6 bekend en toch onbemind


BIT, datacenter en zakelijke internet service provider, heeft een IPv6-onderzoek uitgevoerd onder ruim honderd systeembeheerders en IT-managers die nog geen IPv6 gebruiken. Uit de resultaten blijkt dat de term IPv6 en noodzaak van implementatie wel bekend is, maar dat gebrek aan tijd, kennis en urgentie ervoor zorgen dat bedrijven niet overgaan tot implementatie van dit internetprotocol.

IPv6-term bekend
90,4 procent van de respondenten gaf aan wel eens gehoord te hebben van de term IPv6. Het gebrek aan urgentie om IPv6 te implementeren wordt als belangrijkste reden opgegeven voor het niet implementeren van IPv6.

Alex Bik, technisch directeur BIT benadrukt: "Er zijn geen serieuze alternatieven voor IPv6 om het aankomende tekort aan IPv4-adressen op te vangen. Geschat wordt dat binnen een half jaar de Europese voorraad aan IPv4-adressen op zal zijn, terwijl in Azië de koek afgelopen april al op was. Bedrijven die gebruik maken van internet en die willen overleven in de digitale wereld moeten IPv6 gaan ondersteunen."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet