Ruim een derde thuiswerkers ontevreden over technologie op thuiswerkplek
18-05-2011
Deel dit artikel:

Ruim een derde thuiswerkers ontevreden over technologie op thuiswerkplek


Uit onderzoek van Peil.nl, uitgevoerd in opdracht van [email protected], het samenwerkingsverband tussen StartReady, Interoute en Plantronics blijkt dat 37 procent van de thuiswerkers niet tevreden is met de door zijn of haar werkgever verstrekte technologie om thuis te werken. Veel thuiswerkers schaffen daarom geavanceerdere technologie aan uit hun privé-budget, met name laptops en telefoons.

In veel gevallen 'redden' thuiswerkers zich echter wel met de geboden technologie (19 procent), maar zouden ze liever met geavanceerdere technologie werken. Zestien procent van de thuiswerkers is echt structureel ontevreden met de geboden thuiswerktechnologie.

Privé technologie aanschaffen?
Bijna de helft van de ontevreden thuiswerkers (49 procent) schaft privé ook daadwerkelijk geavanceerdere technologie aan. Negenendertig procent van de thuiswerkers vindt dat de werkgever verantwoordelijk is voor de technologie en blijft werken met de technologie waar ze ontevreden over zijn.

Welke technologie?
Ontevreden thuiswerkers die uit hun privé budget technologie aanschaffen, kopen met name geavanceerdere laptops (68 procent) of telefoons (18 procent). Andere producten die zelf worden aangeschaft zijn randapparatuur zoals printers en scanners en apparatuur voor video conferencing.

Lucas Wensing van StartReady: "Uit ons onderzoek blijkt dat ruim één derde van de werknemers zijn werk niet goed kan uitvoeren met de door de werkgever geboden technologie. Als gevolg hiervan kopen veel werknemers zelf geavanceerdere technologie. Blijkbaar bieden organisaties nog niet voldoende innovaties, waar werknemers al wel mee bezig zijn. Voor organisaties: pak dit signaal op, investeer in technologie voor thuiswerkers waardoor flexibiliteit en efficiëntie verhoogd wordt."
 
 

Terug naar nieuws overzicht