Nederland wereldwijd nummer 1 in bereik van Twitter en LinkedIn in maart 2011
26-04-2011
Deel dit artikel:

Nederland wereldwijd nummer 1 in bereik van Twitter en LinkedIn in maart 2011


comScore, Inc. publiceert vandaag de resultaten van een onderzoek, gebaseerd op comScore Media Metrix, naar het gebruik van sociale netwerken in Nederland. Het onderzoek laat zien dat de Nederlandse sociale netwerkmarkt sterk blijft groeien en dat websites als Facebook, Twitter en LinkedIn hun aandeel op deze markt blijven vergroten.

"De sociale netwerkmarkt in Nederland is uniek en vol interessante ontwikkelingen", zegt Mike Read, SVP en Managing Director van comScore Europa. "Het is één van de weinige markten waarop een lokale sociale netwerkspeler (Hyves) nog steeds een groter bereik heeft dan Facebook, maar deze voorsprong wordt steeds kleiner. Een ander interessant facet van deze markt is dat Nederland het grootste internetbereik ter wereld heeft voor de twee andere belangrijke sociale netwerksites, Twitter en LinkedIn. Nederland is op meerdere manieren een belangrijke speler op het gebied van sociaal netwerkgedrag wereldwijd".

Hyves leidt de Nederlandse sociale netwerkmarkt, voor Facebook
Ondanks dat de Nederlandse internetmarkt al lange tijd volwassen is, blijft de sociale netwerkcategorie groeien. In maart 2011 groeide deze categorie met 18 procent naar 11,5 miljoen bezoekers (dit staat gelijk aan 96 procent van de online bevolking). Hyves behoudt de positie als koploper op de markt van de sociale netwerksites met 7,6 miljoen bezoekers in maart, maar Facebook wint snel terrein en groeide afgelopen jaar 76 procent naar bijna 6,6 miljoen bezoekers. Twitter.com en LinkedIn.com staan respectievelijk op de derde en vierde plaats met meer dan 3 miljoen bezoekers en groeiden ongeveer met 70 procent het afgelopen jaar.

Nederland nummer 1 in bereik LinkedIn en Twitter
Nederland heeft ook een uitzonderlijk hoge vertegenwoordiging op de sociale netwerksites Twitter.com en LinkedIn.com, met het hoogste internetbereik van alle landen voor deze sites. Per maand bezoekt meer dan één op de vier Nederlandse internetgebruikers deze sites. Alle landen in de top 10 van bereik voor LinkedIn zijn Engelstalig of West-Europees, maar de landen met het hoogste bereik voor Twitter zijn te vinden in alle hoeken van de wereld.

>> Dowload hieronder: Top 10 landen in bereik voor LinkedIn.com en Twitter.com
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility