Online profiel gaat het traditionele cv vervangen
20-04-2011
Deel dit artikel:

Online profiel gaat het traditionele cv vervangen


Meer dan de helft van de werkgevers, 54 procent, verwacht dat een online profiel het traditionele cv gaat vervangen. Als belangrijkste redenen hiervoor noemen zij dat gestandaardiseerde profielen gemakkelijker te vergelijken zijn en dat talenten met online profielen beter te vinden zijn door geautomatiseerde screeningtools. Dit blijkt uit onderzoek van StepStone Solutions.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 73 procent van de werkgevers social media nu al beschouwt als een goed extra middel voor talent acquisitie. 19 procent van de werkgevers gaat nog een stap verder en verwacht zelfs dat social media de gebruikelijke middelen zoals vacaturesites en advertenties zal vervangen.

“De persoonlijke touch van het traditionele cv kan niet zomaar gevat worden in een standaard online profiel. Dat wordt nu nog gezien als een nadeel. Echter de nieuwe generatie recruiters en HR professionals zijn opgevoed met social media. Het zou daarom niet reëel zijn om verdere integratie van social media in werving en selectie uit te sluiten”, aldus Sander Kerkhoffs, Managing Director Nederland bij StepStone Solutions.
 

Terug naar nieuws overzicht