Betere ondersteuning BYOD door virtualisatielaag VDI
16-07-2013
Deel dit artikel:

Betere ondersteuning BYOD door virtualisatielaag VDI


Het runnen van een ICT-afdeling binnen een bedrijf is geen sinecure. Er liggen uitdagingen op het gebied van nieuwe technologie, security en dan is er vaak ook nog het eigen budget dat onder druk staat.

Maar de voornaamste uitdaging vormen misschien wel de veranderende eisen met betrekking tot de werkplek. Binnen het kader van de trend Bring Your Own Device (BYOD) nemen werknemers steeds vaker hun eigen smartphones, tablets en laptops mee naar hun werk. Devices die allemaal ondersteund moeten worden en die de IT-afdeling ook voor vragen stellen waar zij dringend antwoorden op moeten vinden. Hoe zit het bijvoorbeeld met het installeren van veiligheidsupdates? Wat als een privé-device met daarop bedrijfsinformatie kwijtraakt of gestolen wordt? En hoe ondersteun je werknemers als hun eigen apparatuur stuk gaat?Virtualisatielaag

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) legt een virtualisatielaag tussen de server en client devices (zoals de door werknemers vanuit eigen huis meegebrachte apparaten) en is daardoor beter in staat alle verschillende devices in het bedrijf centraal te beheren dan traditionele ICT-omgevingen. ICT-afdelingen kunnen hierdoor eindgebruikers virtueel toegang geven tot elke applicatie op elk device, op een veilige manier. En de medewerker kan gaan en staan waar hij wil en is flexibel genoeg om overal te kunnen werken – thuis, op kantoor of waar dan ook. Maar niet alleen kan de medewerker overal met bedrijfsapplicaties werken, het kan met VDI ook nog eens op een veilige manier. De virtualisatielaag die VDI toevoegt aan alle ICT-processen maken beheer en ondersteuning stukken eenvoudiger voor ICT-afdelingen, meer gestroomlijnd en gecentraliseerd.

Ook voor mkb-bedrijven
Het lijkt misschien logisch dat VDI vooral aantrekkelijk is voor grote bedrijven, omdat zij nu eenmaal te maken hebben met meer uitdagingen op ICT-gebied. Maar ook voor het midden- en kleinbedrijf zijn er goede redenen te bedenken om in VDI te investeren. Een snellere beschikbaarheid van applicaties bijvoorbeeld, maar ook flexibeler en mobieler kunnen werken, en een veel kortere reactietijd in geval van nood. Daarnaast kan investeren in VDI veel efficiency opleveren en welk bedrijf wil dat nu eigenlijk niet? Het terugbrengen van hardware-kosten, efficiënter beheer en minder energieverbruik zijn op zichzelf al drie winnende argumenten voor VDI.

Raimond van het Reve, Channel en Midmarket Manager Nederland

Terug naar nieuws overzicht