Informatiebeveiliging steeds grotere uitdaging voor ondernemingen
05-03-2013

Informatiebeveiliging steeds grotere uitdaging voor ondernemingen


In het afgelopen jaar is nogmaals bevestigd dat degelijk informatiemanagement steeds belangrijker wordt voor ondernemingen. Recentelijk vielen zelfs grote bedrijven als Facebook, Apple en Microsoft, die toch de nodige verstand digitale beveiliging zullen hebben, aan hackers ten prooi.

Waar een paar jaar geleden hacken vaak nog vanuit baldadigheid gebeurde zit er nu regelmatig een andere motivatie achter. Tijdens de opgelaaide agressie in het Midden-Oosten in november werd een groot aantal Israëlische websites gehackt door verschillende hackers om politieke druk uit te oefenen en om dezelfde reden werden websites als VISA en PayPal gehackt door de groepering Anonymous, toen deze bedrijven besloten donaties aan WikiLeaks te blokkeren.

Onlangs zijn er ook voorbeelden geweest van bedrijven die digitaal werden aangevallen door criminelen die hoopten geld van hen los te krijgen. Een aantal grote uitzendbureau’s, waaronder het Canadese Drake International, werd gekraakt door hackers die vervolgens dreigden vertrouwelijke gegevens van gebruikers te publiceren tenzij losgeld werd betaald.

De conclusie die managers uit deze incidenten moeten trekken is dat digitale veiligheid steeds belangrijker aan het worden is en dat zal de komende jaren vermoedelijk alleen nog maar toenemen. Bedrijven die niet ten prooi willen vallen aan hackers zullen flink moeten investeren in informatiebeveiliging.

Iron Mountain

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security