01-01-1970

Black Hat Session met WeSecure
(17-06-2014)


Op 17 juni 2014 organiseert Madison Gurkha alweer de twaalfde editie van de inmiddels befaamde Black Hat Sessions. Inschrijven kan hier.

Het thema van deze editie van het jaarlijkse event van Madison Gurkha luidt: "Inlichtingendiensten, Spionage en Privacy". Achter die begrippen gaat een complexe wereld schuil.

In een gevarieerd dagprogramma zal op een aantal deelonderwerpen zowel verbreding als verdieping worden gezocht, waaronder de technische aanpak van de detectie van aanvallen, socio-technologische analyse van aanvalspaden, beweegredenen achter Chinese spionage en het spanningsveld tussen overheid en individu op het gebied van versleuteling en aftapbaarheid in het post-Snowden internet.

Met trots presenteert Madison Gurkha voor de Black Hat Sessions Part XII prominente sprekers die zeer goed aansluiten bij het thema. Zie ook het volledige programmaoverzicht op deze site.

We trappen af met een keynote door Marietje Schaake, Europarlementariër voor D66, in de 'Alliance of Liberals and Democrats for Europe'(ALDE). Mede dankzij haar staat sinds 4 december 2013 "intrusion software" op de Wassenaar-lijst van export-controlled dual-use technologie.

De afsluitende keynote wordt verzorgt door Wilma van Dijk, de nieuwe directeur Cyber Security van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Sinds de oprichting van de NCTV is er binnen de Rijksoverheid één organisatie verantwoordelijk voor terrorismebestrijding, cyber security, nationale veiligheid en crisisbeheersing. Samen met zijn partners uit het veiligheidsdomein maakt de NCTV zich sterk voor een veilig en stabiel Nederland. De focus ligt op het voorkomen en beperken van maatschappelijke ontwrichting.

Verder staan op het programma: Wolter Pieters, wetenschappelijk coördinator van het Europees project TREsPASS aan de Universiteit Twente, Ot van Daalen, oprichter van advocatenkantoor Digital Defence dat zich specialiseert in security, privacy en surveillance. In 2009 heeft hij digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heropgericht, Frans-Paul van der Putten, senior onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, Sandro Etalle, professor aan de TU Eindhoven en aan de Universiteit Twente, Arthur Donkers, directeur en IT security consultant bij ITSX, Wouter Lueks, promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Job de Haas, Principal Security Analyst at Riscure en Sander Degen, Security Consultant bij TNO ICT.

Zowel voor techneuten als niet-techneuten belooft het een interessante conferentie te worden! En natuurlijk ook een uitgelezen kans op gedachten uit te wisselen over al deze onderwerpen.'
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security