22-07-0800

Webinar: ‘Hoeveel risico loopt u op Advanced Persistent Threats?’
(24-06-2014)


Meestal zijn het de grote multinationals die het nieuws halen nadat ze het slachtoffer zijn geworden van een ‘Advanced Persistent Threat’. Een recent voorbeeld is de Amerikaanse winkelketen Target die de schade na een APT-aanval begin dit jaar zag oplopen tot maar liefst 61 miljoen dollar. “Het zijn echter niet alleen de grote organisaties die het doelwit vormen van geavanceerde en hardnekkige cyberaanvallen”, waarschuwt Gerard Klop, Business Developer Security bij ICT Security-specialist Motiv. “Ook specifieke sociale groeperingen en zelfs individuen lopen gevaar.”

De hype rondom APT’s heeft ervoor gezorgd dat het begrip is gedevalueerd, waardoor zo ongeveer alle typen dreigingen – tot het simpelste virus – als APT worden aangeduid. Maar wat zijn nu de feiten rondom APT’s? Hoe groot is het risico dat u slachtoffer wordt van een Advanced Persistent Threat, en hoe zorgen we ervoor dat een APT zo weinig mogelijk schade aanricht? Deze vragen worden op 24 juni 2014 beantwoord tijdens een webinar dat Motiv organiseert in nauwe samenwerking met partner Websense.

Tijdens het webinar ‘Hoeveel risico loopt u op Advanced Persistent Threats?’ zullen de experts Michel Blezer (Manager ICT bij de gemeente Tilburg), Joash Herbrink (SE Manager Noord Europa bij Websense) en Gerard Klop hun licht laten schijnen over ‘het fenomeen APT’. De luisteraars kunnen tijdens het webinar actief participeren door vragen te stellen en door poll-vragen te beantwoorden. De uitslagen van de polls worden tijdens de interactieve sessie direct besproken. De discussie staat onder leiding van IT-journalist Ferry Waterkamp.

Motiv Talk

‘Hoeveel risico loopt u op Advanced Persistent Threats?’ is de eerste in een reeks webinars genaamd ‘Motiv Talk’. Tijdens deze webinars gaan vooraanstaande security-experts in op actuele thema’s op het gebied van informatiebeveiliging en -voorziening. De eerste sessie vindt plaats op 24 juni 2014 van 16.00 uur tot ongeveer 16.45 uur en is gewoon via de webbrowser te volgen, zelfs vanaf een smartphone of tablet. Registreren voor het webinar kan via www.motiv.nl/webinars.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security