World Hackathon Day
01-01-1970

World Hackathon Day
(02-05-2014)

 

Werk jij tijdens de World Hackathon Day 24 uur aan de vetste cases met de meest getalenteerde hackers?

Op vrijdag 2 mei zal de eerste 24-uur durende World Hackathon Day plaatsvinden. In groepen van vijf zullen meer dan 400 internationale jongeren strijden voor wereldwijde erkenning als talent in de online wereld en de vetste prijzen. Bedrijven die de Hackathon ondersteunen zijn onder andere Google, Unilever, Twibfy, *bliep, D-reizen en Redbull. Heb jij de skills om in 24 uur met een internationaal team een prototype te ontwikkelen? Geef je dan nu op voor World Hackathon Day!

Een Hackathon is een evenement waarbij ontwikkelaars, designers, programmeurs en creatieven samenkomen om prototypes en designs van online toepassingen te ontwikkelen. Hierbij kan je denken aan een app, mini site, infographic of social campagne. Boris Veldhuijzen van Zanten: “Meedoen aan een Hackathon is leerzamer dan 10 boeken lezen of naar 20 lezingen gaan. Je ervaart zelf wat het is om iets te creëren en dat is verreweg de beste manier om kennis te maken met programmeren en innoveren". Het bijzondere van de World Hackathon Day is dat deze georganiseerd wordt voor en door jongeren en dat de teams internationaal zijn. Vanzelfsprekend zullen ook de opdrachten en de prijzen van wereldformaat zijn.

De World Hackathon Day is een initiatief van Jesse van Doren (17 jaar) en Araik Gingnagel (13 jaar). De bedoeling van deze dag is dat getalenteerde jongeren hun talenten kunnen tonen aan startups, investeerders en multinationals. Ook willen we tijdens deze dag laten zien hoe de jongeren internationaal samenwerken en de mooiste online producten ontwikkelen. Jesse: “Vaak hoor ik dat multinationals problemen hebben met werken met internationale teams op verschillende locaties. Wij willen aantonen dat de jongeren goed kunnen samenwerken, elkaar kunnen inspireren en zo geweldige resultaten kunnen behalen”.

Het event krijgt nu al volop aandacht en dagelijks sluiten meer internationale steden zich aan bij het initiatief. Op dit moment doen Amsterdam, Tel Aviv, Mumbai, Istanbul, Londen en Barcelona al mee, waardoor het aantal deelnemers hard stijgt. We verwachten zeker 400 jongeren, maar de World Hackathon Day zou zo maar kunnen uitgroeien tot project X onder de hackathons met duizenden deelnemers. Alexander Klopping: “Prachtig initiatief! Het is bijzonder wat jongeren van nu voor ondernemerschap tonen en wat ze allemaal kunnen bereiken”.

Denk jij dat jij de skills hebt om in 24 uur een vette applicatie, infographic, video, mobiele app of sociale campagne te bedenken in een internationaal team? Wil jij mooie prijzen winnen en in contact komen met startups, investeerders en multinationals? Ben jij tussen de 12-25 jaar oud? Geef je dan nu op voor de World Hackathon Day via de Facebook Event Pagina: https://www.facebook.com/events/609141032498604/?ref=ts&fref=ts

Belangrijke informatie

Wat: World Hackathon Day

Wanneer: vrijdag 2 mei vanaf 16.00 tot zaterdag 3 mei 17.00

Waar: *bliep HQ in Amsterdam, Regulierdwarsstraat 108-B

Voor wie: jongeren tussen de 12-25 jaar

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security