NEN workshop Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5317 ‘Cloud computing’
01-01-1970
Deel dit artikel:

NEN workshop Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5317 ‘Cloud computing’
(09-05-2014)

 

NEN is gestart met het ontwikkelen van de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5317 ‘Cloud computing’. Deze praktijkrichtlijn gaat over het ordenen en normaliseren van te onderscheiden type risico’s en type beheersmaatregelen (control’s). Tijdens de workshop op vrijdag 9 mei, informeert NEN over deze toekomstige richtlijn en wordt feedback gevraagd.

NPR 5317 zal worden gebaseerd op het consolideren en structureren van kennis en het normaliseren van conceptuele zaken uit standaarden en publicaties van bestaande initiatieven uit de sector. Met modellen en voorbeelden van keuzes zal NPR 5317 belanghebbende partijen zoals opdrachtgevers, eigenaren en gebruikers op weg helpen bij het opstellen van een plan van aanpak en SLA’s en betrekken en sturen van auditor en partner/leveranciers (IaaS, PaaS en SaaS).
Met deze NPR worden relevante normen en publicaties zichtbaar en worden offertes, investeringen en prestaties van een clouddienst eenduidig met elkaar vergeleken.

Normcommissie (NC) 381038

De normcommissie 381038 ‘Distributed Application Platforms and Services - Cloud computing’ is het nationale platform voor normalisatiewerk op het gebied van cloud computing en initiatiefnemer voor de ontwikkeling van NPR 5317. Leden van NC 381038 willen graag, via drie parallel workshop-sessies, feedback ontvangen van opdrachtgevers, leveranciers, auditors en andere belanghebbenden.

Informatie en online aanmelden

De workshop wordt gehouden bij NEN, Vlinderweg 6, 2623 AX in Delft. Aan deelname van deze workshop zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Meld u direct aan en bekijk het concept programma:

http://www.nen.nl/Evenementen/Evenementdetailpagina/Workshop-NPR-5317-Cloudcomputing.htm

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud