Business Analyse met Enterprise Architect 10.0 door Christian Gijsels
01-01-1970
Deel dit artikel:

Business Analyse met Enterprise Architect 10.0 door Christian Gijsels
(05-06-2014)


Op 5 juni 2014 organiseert Adept Events een nieuwe workshop met BPMN specialist Christian Gijsels met als titel Modelleren met Enterprise Architect 10.0.

Dit betreft een nieuwe workshop die in België al zeer hoge waardering heeft geoogst en afgelopen najaar voor het eerst met veel succes in Nederland werd georganiseerd.

In uw organisatie wordt waarschijnlijk reeds gewerkt met UML, BPMN, DFD, ArchiMate® of andere notatieformaten. Enterprise Architect 10.0 van Sparx Systems is een tool dat hard op weg is de internationale standaard te worden om al deze standaarden te modelleren en méér nog dan dat, deze onderling met elkaar te laten integreren. Zo kan Enterprise Architect 10.0 meer dan 20 notatie formaten aan. Andere mogelijkheden binnen Enterprise Architect 10.0 zijn informatie en data modellering, requirements management, strategische modellering en test management. Sinds versie Enterprise Architect 10.0 kunnen modellen ook gesimuleerd worden.

Tijdens deze intensieve workshop door BPM-specialist Christian Gijsels leert u met behulp van Enterprise Architect 10.0 hoe een enterprise architectuur via ArchiMate, een business analyse omgeving via BPMN, en een functionele analyse omgeving via UML wordt opgezet. Nog een stap verder, hoe u deze technieken kunt integreren om zo de meeste informatie via een impact analyse te verkrijgen.

De initiële opzet van een dergelijke omgeving is cruciaal voor alle toekomstige analyses. Door te werken met een centrale repository en elementen te hergebruiken kan zeer veel nuttige informatie worden gegenereerd.

Deze cursus wil een gestructureerde basis leggen zodat elke gebruiker verder kan, in welk formaat hij/zij ook wil modelleren en rekening houdend met structuur, hergebruik, beveiliging en multi-user aspecten.

De materie, de vele praktijkvoorbeelden en de interactieve oefeningen in deze workshop hebben tot doel een optimale analyse omgeving in te richten met ArchiMate® en/of BPMN en/of UML en dit in Enterprise Architect 10.0. De workshop is geschikt voor architecten binnen ondernemingen en overheidsorganisaties die een formele manier zoeken om elk aspect van hun bedrijfsprocessen met inbegrip van bedrijfsactiviteiten, organisatie, berichten inclusief hun doorstroom, deelnemers en regels te beschrijven, alsmede voor projectgroepen die op zoek zijn naar een betere manier van communicatie tussen technologie en business. Hieronder vallen onder meer de volgende functies:

- Enterprise architecten

- Proces en business modellers in BPM projectgroepen

- UML analisten

- Business & systeemanalisten

- Business Process eigenaars

- Software architecten en -engineers.

Deze workshop is geschikt voor zowel de beginnende als de medior business analist of functioneel analist die op een best-practice manier wil leren werken en analyseren met Enterprise Architect 10.
De cursus wordt georganiseerd door Adept Events en de eerste gelegenheid is 5 juni 2014. Meer informatie over cursusinhoud en registratie vindt u op deze pagina.

Seminar: Modelleren met Enterprise Architect 10.0

Spreker: Christian Gijsels

Datum: 5 juni 2014

Locatie: Hotel Lapershoek, Hilversum

Website: www.adeptevents.nl

 

Terug naar nieuws overzicht