BPMN 2.0 in de praktijk
01-01-1970
Deel dit artikel:

BPMN 2.0 in de praktijk
(18-06-2014)


Op 18 juni 2014 organiseert Adept Events een nieuw seminar met BPM specialist Christian Gijsels met als titel BPMN 2.0 in de Praktijk.

BPMN staat voor “Business Process Modeling Notation”. Deze notatie is uitgegroeid tot dé standaard voor het modelleren van bedrijfsprocessen. Door de toepassing van grafische voorstellingen begrijpen organisaties hun interne bedrijfsprocedures beter en kunnen ze er op een gestandaardiseerde manier over communiceren.

Deze workshop is een praktisch vervolg op het seminar “BPMN 2.0 Syntax, methodieken en positionering” en is vooral gericht op personen die dit seminar reeds hebben gevolgd. Uiteraard kunt u dit seminar de dag hiervoor ook volgen om zo theorie en praktijk in samenhang en in kort tijdsbestek te combineren. Heeft u al de nodige theoretische kennis van BPMN 1.2 of 2.0 opgedaan, dan is de workshop “BPMN 2.0 in de praktijk” een prima aanrader om de BPMN kennis in praktijk om te zetten.

In deze workshop richt Christian Gijsels zich vooral op het opzetten van een BPM framework en hoe men daadwerkelijk efficiënte herbruikbare BPMN diagrammen kan modelleren volgens de Best Practices in BPMN. “Business analyse in BPMN helpt je om processen die zogezegd hetzelfde geïnterpreteerd worden op diverse lokaties éénduidig te definiëren vooraleer ze te automatiseren”, aldus Christian Gijsels. Het correct gebruik van Actoren en DataObjecten zal bijzonder veel aandacht krijgen. Tijdens de workshop wordt intensief gebruik gemaakt van cases die als rode draad tijdens de workshop steeds nader worden verfijnd. Alle symbolen van BPMN 2.x zullen worden gebruikt tijdens deze workshop. De deelnemer mag zijn notebook meebrengen met daarop één of meerdere modelleertools.

Volgens Gijsels is het belang van BPMN groot: “80% van de IT projecten mislukken omdat er onder andere géén Business analyse in BPMN is gemaakt zodat programmeurs niet altijd de context van hun programma kunnen plaatsen.”. Door zelf met een BPMN tool te werken krijgen de deelnemers beter inzicht in de werking van BPMN ondersteunende tools en kan men tools vergelijken, makkelijk modellen tekenen en uitbreiden, impactanalyses doen en hergebruik illustreren. “BPMN 2.x wordt de nieuwe universele uitvoerbare taal, het proces is de applicatie”, aldus Gijsels.

Dit seminar is bedoeld voor ondernemingen en overheidsorganisaties die een formele manier zoeken om elk aspect van hun bedrijfsprocessen met inbegrip van bedrijfsactiviteiten, organisatie, berichten inclusief hun doorstroom, deelnemers en regels te beschrijven, alsmede voor projectgroepen die op zoek zijn naar een betere manier van communicatie tussen technologie en business. Hieronder vallen onder meer de volgende functies, Proces en business modelers, BPM projectgroepen, Enterprise architecten, Business & systeemanalisten en Business Process eigenaars.

Seminar: BPMN 2.0 in de Praktijk

Spreker: Christian Gijsels

Datum: dinsdag 8 april 2014

Locatie: Hotel Lapershoek, Hilversum

Website: www.adeptevents.nl

 

Terug naar nieuws overzicht