01-01-1970

EMC Forum 2013 Amsterdam
(26-11-2013)


Leer hoe EMC cloud oplossingen uw IT omgeving en uw organisatie veranderen. Bezoek EMC Forum en ontdek in één dag hoe u uw IT transformeert middels Cloud, Big Data en Trusted IT.

Plaats en datum: Amsterdam, 26 november, 2013

Registreer u vandaag nog voor EMC Forum. Leer hoe anderen Cloud, Big Data en Trust inzetten om sturing te geven aan hun IT en business transformatie.

Keynote spreker: Paul Maritz

Paul Maritz is de CEO van Pivotal, een nieuw bedrijf ontstaan uit investeringen van EMC en VMware, en op dit moment gezamenlijk eigendom van EMC, VMware en General Electric. De missie van Pivotal is het bouwen van een nieuw platform voor data en applicaties. Paul is meer dan 30 jaar werkzaam in de technologie sector. Van 2008 tot 2012, was hij CEO van VMware, de marktleider in virtualisatie. Tijdens deze periode realiseerde VMware een verdrievoudiging van haar omzet. In de jaren 1980 en 1990 was Paul vijf jaar werkzaam bij Intel, en vervolgens veertien jaar bij Microsoft, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van producten als Windows en Windows NT, SQL Server, Exchange en Microsoft ontwikkeltools. Daarnaast startte Paul een software bedrijf genaamd PI, dat werd verkocht aan EMC waar hij kort werkzaam was als senior leider vóór en na zijn periode bij VMware. Geboren en getogen in Zuid-Afrika, heeft hij een bachelor's degree in Computer Science van de Universiteit van Kaapstad. Maritz is lid van het bestuur van de Grameen Foundation, en heeft een interesse in het gebruik van technologie in de derde wereld.

Keynote Spreker, Vic Bhagat

Vic Bhagat is Executive Vice President, Corporate Services en Chief Information Officer (CIO) bij EMC Corporation. Met meer dan 30 jaar ervaring in de IT industrie, trad Bhagat in januari 2013 in dienst bij EMC om leiding te geven aan EMC's Information Technology, Global Centers of Excellence, Global Business Services en Indirect Procurement organisaties.

Bhagat werkte meer dan 20 jaar voor GE (General Electrics), waar hij als CIO voor meerdere GE organisaties werkte, waaronder GE Aviation Services, GE Global Growth en Operations, CNBC, GE Collectieve, en GE India en Zuidoost-Azië. Naast het geven van sturing aan IT-strategieën, beheerde Bhagat tijdens deze periode ook grote wereldwijde shared service toepassingen, bouwde hij een technologisch centrum gericht op high-end technologie en digitale oplossingen, en was hij instrumentaal in de wereldwijde innovatie van GE met het openen van talrijke Centers of Excellence gericht op Big Data, digital analytics en digitale strategieën. Voordat Bhagat bij EMC in dienst trad werkte hij aan de totstandkoming van Accenture's wereldwijde Big Data analytics praktijk voor Natuurlijke Hulpbronnen.

Bhagat behaalde een Bachelors degree in Information Management en Marketing aan de Universiteit van Louisville en een diploma in de Natuurkunde en Wiskunde van Agra University in India. Hij was eerder werkzaam bij verschillende adviesorganen, waaronder AT&T Utilities & Field Services en Fairfield University - School of Software Engineering, en werkte nauw samen met de Universiteit van de School of Business van Connecticut.

Keynote Spreker, Joe Baguley

Joe Baguley is bij VMware werkzaam als Chief Technology Officer (CTO) voor EMEA. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en communicatie van VMware’s strategie voor klanten en partners. Daarbij maakt hij gebruik van zijn ruime kennis van en ervaring in het helpen van organisaties bij het verlagen van hun kosten en het optimaal ondersteunen van gebruikers en zakelijke behoeften. Joe werkt nauw samen met klanten en partners om kennis te delen over hoe technologie de business kan ondersteunen en informeert klanten over VMware’s R&D-processen.

Joe is een erkend leider in de Europese IT-industrie en wordt door Computer Weekly UKtech50 beschouwd als één van de meest invloedrijke leiders in de Britse IT-markt. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij CloudCamp en andere evenementen waarbij hij uitleg gaf over hoe cloud-technologie past in een breder IT-landschap. Vóór VMware werkte Joe tien jaar bij Quest Software waar hij als CTO voor EMEA vorm gaf aan de strategie van het bedrijf.

Joe is lid van diverse adviesraden bij de Europese Commissie en het ETSI. Daarnaast is hij één van de oprichters en tevens bestuurslid van de Data Centre Specialist Group van de British Computer Society die de Europese Code of Conduct voor datacenters heeft ontwikkeld.

Joe woont in het Verenigd Koninkrijk, maar zijn werkzaamheden zijn door heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Joe Baguley is te volgen op Twitter via @JoeBaguley.

Keynote Spreker, Patrick Louis

Geboren op 22 december 1961 in St. Vith, België. Patrick Louis studeerde in 1983 af met een MBA van The European University. Het jaar daarop behaalde hij een MIM [Master of International Management] aan de Thunderbird School of Global Management. In de 25 jaar daarna ging Patrick als zelfstandig adviseur aan de slag als specialist in de herstructurering van organisaties over de hele wereld.

In 2010 nam Patrick de rol van Chief Operating Officer over bij Lotus F1 Team [toen Renault F1 Team]. In deze rol richtte hij zich o.a. op de herstructurering van processen en procedures binnen het team, inclusief structurele veranderingen in de organisatie voor meer efficiëntie en lean manufacturing. In 2012 nam Patrick de functie van Chief Executive Officer over om de effectieve benutting van die herstructurering te garanderen.

Patrick heeft gedurende zijn tijd bij het team significante veranderingen in de Enstone basis van de squad's doorgevoerd, waaronder de ontwikkeling en uitvoering van state-of-the-art technologieën zoals; een driver-in-the-loop simulator en de gearbox dyno, een verbetering van de windtunnel van het team op een schaal van 50% tot 60% en een compleet vernieuwd CFD [Computational Fluid Dynamics] faciliteit.

Van de achtste plaats in het Constructors Championship in 2009, is het team gevorderd tot de vijfde plaats in 2010/2011, eindigden ze als vierde in 2012 en momenteel is het team verwikkeld in een spannende strijd voor de tweede plaats in het lopende seizoen van 2013.

 

Terug naar nieuws overzicht