Redactie - 04 oktober 2013

Jaarcongres ECP: Verdieping. Ontmoeting. Debat


Heeft u het Jaarcongres ECP op 14 november al in uw agenda staan? Met een bomvol programma en een batterij aan (internationale) sprekers zal het Jaarcongres ECP u ook dit jaar weer inspireren. 

Tijdens het Jaarcongres ECP hoort u over nieuwe ontwikkelingen, de sociale, maatschappelijke én economische impact van ICT en mogelijkheden tot samenwerking om uitdagingen van nu het hoofd te bieden.

De plenaire opening staat dit jaar in het teken van de Doorbraakprojecten met ICT, zoals deze door het ministerie van Economische Zaken in de beleidsbrief ‘Doorbraken met ICT’, geformuleerd zijn. Hier wordt gesproken over de bijdrage van ICT aan de economische kansen van Nederland en de manier waarop de ambitieuze Doorbraakprojecten met ICT bijdragen aan het versnellen van het gebruik van ICT in het MKB en in de (top)sectoren. Aanjagers van de verschillende projecten geven u in dit programma onderdeel inzicht in hun project; Daniel Ropers (Massaal Digitaal), Mark Herbold (Open (geo)data als grondstof voor groei en innovatie) en Erna Froon (De ambitieuze MKBer innoveert met ICT). 

Het Jaarcongres ECP wordt afgesloten met een plenair programma waarin verschillende sprekers u zullen inspireren.

Daartussen sieren maarliefst 20 sessies over uiteenlopende onderwerpen als privacy, standaardisatie, open data, digitale vaardigheden en cybersecurity het programma. Elke sessie heeft zijn eigen karakter: kiest u voor deelname aan een debat, laat u zich inspireren, inhoudelijk voeden door een expert of hoort u liever een case uit de praktijk?

We lichten alvast een aantal sessies  en onderwerpen voor u uit:

11.15-12.00 uur: Big Data: waar staan we nu?
‘Big data’ is inmiddels een begrip, maar waar staan we nu? In deze sessie aandacht voor de maatschappelijke aspecten en een model dat alle big data-initiatieven structureert. Hierin wordt gefocust op vragen als: hoe complex zijn verschillende big datavraagstukken en welke stappen kunnen we nemen om de gestelde doelen te bereiken?

12.15 -13.00 uur: Opschaling in de zorg
Innovaties leveren pas echt een bijdrage aan het zorgsysteem als ze breed gebruikt kunnen worden. Met name binnen de langdurige zorg zal en moet de komende jaren veel veranderen. Innovaties en ICT-benutting helpen de zorg betaalbaar en goed te houden. In deze sessie gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden in op uitdagingen en bespreken wij de essentiële randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn.

14.00-14.45 uur: Digivaardige beroepsbevolking binnen handbereik
De bouwvakker, de communicatiespecialist, de ambtenaar, de ICT-er…wat moet een werknemer in 2020 aan digitale vaardigheden in huis hebben om zijn of haar beroep goed uit te kunnen oefenen? In deze interactieve sessie ziet u hoe toekomstprofielen voor werknemers, werkgevers en opleiders worden opgesteld. En hoort u hoe op dit moment binnen sectoren wordt omgegaan met ICT-competenties van medewerkers, op basis van onderzoek i.s.m. de Universiteit Twente.

15.00-15.45 uur Politiek Café
Ook dit jaar wordt tijdens het Jaarcongres ECP een politiek café georganiseerd waar het debat gevoerd wordt over actuele thema’s en waarbij controverses niet worden geschuwd. Praat mee met politici, marktpartijen en overheid! Met onder anderen Kees Verhoeven (D66), Bart de Liefde (VVD) en Astrid Oosenbrug (PvdA). Over het informatietijdperk en politieke agenda: haat of liefde?

Meer informatie over het programma van het Jaarcongres ECP vindt u op de congreswebsite www.jaarcongresecp.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale Jaarcongres Nieuwsbrief. Deze verschijnt wekelijks met updates over het programma. 

Gratis deelname: 
Deelname aan het Jaarcongres ECP is gratis. U dient zich wel vooraf aan te melden via  het online inschrijfformulier op de website.