Redactie - 12 september 2013

CIAO academy: initiatief voor meer vrouwen in de IT


De CIAO Academy is het eerste executive opleidingsprogramma in Nederland, gericht op het klaarstomen van jonge vrouwen voor de rol van Creative IT Alignment Officer. Het doel van de opleiding is vrouwen met diverse carrièreachtergronden aan te moedigen de stap naar ICT te laten zetten. De woorden creativiteit en verbinding staan daarbij centraal.

Tijdens een eenjarig programma krijgen de deelnemers op een praktische manier onderwijs in ICT en bedrijfskunde door topdocenten en ‘thought leaders’. De CIAO Academy is opgebouwd uit bedrijfskundige, creatieve, ICT- en vaardigheidsmodules en start in januari 2014.

Vergeleken met andere sectoren, en vergeleken met de ICT-sector in andere landen, is het aandeel van vrouwen in de Nederlandse ICT-wereld extreem laag. Volgens VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, is op dit moment in Nederland slechts tien procent van het ICT-personeel vrouw. Uit onderzoek van ForceFive onder 150 vrouwen in de ICT blijkt dat de helft van de respondenten niet bewust heeft gekozen voor ICT. In combinatie met het gegeven dat de overheid op middellange termijn een tekort aan 120.000 kenniswerkers in de ICT verwacht, schept dit enorme kansen om meer vrouwen op te leiden en aan te trekken in dit werkgebied.

Kom naar ons kennismakingscollege op 9 oktober of informeer jouw vrouwelijke collega’s over de CIAO Academy. De bijeenkomst vindt plaats bij het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De inloop is om 18.30 uur met een broodje. We starten om 19.00 uur het programma en eindigen om 20.00 uur met een drankje.

Meld je aan of inspireer anderen zich aan te melden op: http://www.ciao-academy.nl.