Redactie - 02 april 2014

Herman Keijsers als Director IT & Outsourcing Services en Rached Dekker als Director Major & Strategic Accounts

 

Ricoh Nederland heeft Herman Keijsers (50) aangetrokken voor de volledig nieuwe rol van Director IT & Outsourcing Services binnen haar directieteam. Tevens is Rached Dekker (37) binnen de directie aangesteld als Director Major & Strategic Accounts. Ricoh Nederland ontwikkelt oplossingen op het gebied van IT- en documentmanagement. Naast groei binnen de bestaande werkgebieden printing, document management en producting printing, is Ricoh’s internationale strategie gericht op uitbreiding en groei van zijn marktaandeel op het gebied van nieuwe IT diensten. Diensten als IT werkplekbeheer, outsourcing en unified communications zullen de aankomende jaren een aanzienlijk groter onderdeel vormen van Ricoh’s portfolio. De benoemingen van Herman Keijsers en Rached Dekker zetten de ambities van de organisatie kracht bij.

Director IT & Outsourcing Services

Herman Keijsers is in de volledig nieuwe rol van Director IT& Outsourcing Services verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en groei van de IT- en outsourcing-tak binnen Ricoh Nederland. Zijn benoeming binnen de directie van Ricoh Nederland onderstreept de ambitie van het bedrijf om zijn positie als IT dienstverlener verder te verstevigen en in dit segment te groeien. Deze strategie past binnen de internationale koers van Ricoh. Zo acquireerde Ricoh recentelijk toonaangevende IT Services organisaties als ADA in Duitsland en Avanta en Doxa Consulting (nu geheten Ricoh Spain IT Services) in Spanje.

Herman Keijsers: “De huidige marktontwikkelingen bieden voor Ricoh volop kansen. De ervaringen die ik binnen de branche heb opgedaan, zijn erg waardevol voor het vervullen van mijn nieuwe rol binnen Ricoh Nederland. De ambitie is groot, en ik kijk dan ook erg uit naar het verder verstevigen van Ricoh’s positie in de markt. Ik ga deze uitdaging met veel enthousiasme aan, en zet mijn ervaringen graag om in succes en groei voor Ricoh.”

Keijsers heeft met meer dan 25 jaar ervaring in IT en outsourcing services een stevig en bewezen track record in IT. Hij neemt dan ook een grote hoeveelheid expertise mee. Zo maakte hij voor deze overstap naar Ricoh Nederland onder andere drie jaar deel uit van de Board van Logica Benelux, en was hij daar vijf jaar partner. In zijn vorige rol bij Logica/ CGI als Managing Director Sales Development & Transformation Professional Services was Herman succesvol verantwoordelijk voor de transformatie van de consultancy organisatie met meer dan 3000 consultants in een meer verkoop-gedreven organisatie.

Director Major & Strategic Accounts

Rached Dekker is in zijn rol verantwoordelijk voor de gehele Direct Sales organisatie van Ricoh Nederland, die de groot-zakelijke markt bedient. Dekker, voorheen Commercieel Manager Direct Sales bij Ricoh Nederland, volgt hiermee Paul Nanninga op, die in het najaar van 2013 een overstap maakte naar de Europese Ricoh organisatie.

Rached Dekker: “De markt en onze klanten zijn zeer in beweging. Meer dan ooit zijn klanten opzoek naar dienstverleners die in staat zijn integrale oplossingen te leveren. Inspirerend, innovatief en bovenal onderscheidend. We leveren dan ook steeds meer product-marktcombinaties, waarmee onze relaties het verschil kunnen maken in hun dagelijkse omgeving. Daarbij is print een belangrijke verschijningsvorm maar bijvoorbeeld ook patiënt logistieke oplossingen in de zorg, betaalsystemen in het onderwijs en ook ons E-Facturatie platform hebben bewezen onze klanten een voorsprong te bieden. Wat ons daarbij onderscheid is dat Ricoh de print en digitale wereld vanuit haar jarenlange ervaring perfect kan combineren. De groei ambities zijn stevig. Ik kijk dan ook erg uit naar het bouwen aan de Major Account portefeuille en het verder ontwikkelen van onze salesforce.”

Dekker heeft reeds jarenlang ervaring in de branche van document management. Hij startte zijn loopbaan bij Danka en Infotec (beide onderdeel van de Ricoh Group) om vanaf 2008 de sales organisatie van Ricoh Nederland te versterken.