Redactie - 09 juli 2012

Michael Bachman wordt Commercial Director ION-IP

Michael Bachman is benoemd tot commercial director van ION-IP, specialist in oplossingen en services om informatiestromen en transacties te beschermen en om digitale infrastructuren maximaal te laten presteren en renderen. Bachman zal de groei van ION-IP bij zowel bestaande als nieuwe klanten mede vormgeven en uitbouwen. De aanstelling is per 1 juli ingegaan.

Ronald Wissink, algemeen directeur ION-IP, licht toe: “ION-IP is marktleider op het gebied van application delivery networking, dat wil zeggen het zorgen voor de continuïteit, prestaties en veiligheid van de bedrijfskritische applicaties van onze klanten. Daarbij zorgen we er voor dat bedrijven meer grip op en inzicht krijgen in de performance en/of security van hun applicaties. Daarnaast spelen we in op de wens van veel bedrijven om hun IT-kosten beter te beheersen. De oplossingen van ION-IP zorgen veelal voor een consolidatie van hun IT-infrastructuur, die daarmee wordt vereenvoudigd met lagere exploitatiekosten tot gevolg. ION-IP bedient veel grote bedrijven en heeft klanten in de segmenten Telecom, Finance, Overheid en Industrie. Het is nu tijd voor de volgende stap om deze groep klanten nog beter te bedienen en uit te bouwen. De kennis en ervaring die Michael meebrengt passen perfect bij onze ambitie.”

Bachman (49) was Salesmanager bij NET Services, een onderdeel van CSN Groep uit Leusden. Daaraan voorafgaand heeft hij diverse commerciële functies bekleed, onder meer bij Fujitsu Services en Wang. Over zijn overstap zegt hij: “ION-IP heeft een uitstekende track record en reputatie als het gaat om het beschermen en opvoeren van de bedrijfskritische informatie- en transactiestromen van organisaties, die voor het merendeel behoren tot de eredivisie van het bedrijfsleven. Het is een prachtige uitdaging om bij te dragen aan het realiseren van ION-IP’s marktpotentieel. Elke dag worden we in Nederland en wereldwijd geconfronteerd met het belang van goed functionerende en veilige digitale infrastructuren. De dienstverlening van ION-IP speelt een belangrijke rol in het op peil houden van de bedrijfscontinuïteit van veel topondernemingen.”

Samen met Marco Sonnega, Director Operations, zal Michael zich richten op nieuwe managed services op het gebied security en performance alsmede op de uitbouw van de klantenportefeuille naar midcorporate klanten.

Door: Witold Kepinski