Redactie - 18 mei 2012

IPMA Nederland benoemt Martine Ferment als CEO


De Nederlandse organisatie van de International Project Management Association (IPMA) benoemt Martine Ferment (48) als Chief Executive Officer van de organisatie. In haar nieuwe rol zal Martine de focus leggen op het verder uitbouwen van IPMA als de autoriteit voor project-, programma- en portfoliomanagement. IPMA is hèt keurmerk in ons land voor projectmanagement, met inmiddels duizenden certificeringen per jaar.

“Wij zijn erg blij met de benoeming van Martine. Zowel vanuit praktijk als theorie is zij één van de meest ervaren autoriteiten op het gebied van project- en programmamanagement. Ons bestuur is ervan overtuigd, dat Martine de kwaliteit en aandacht voor het belang van onze beroepsgroep verder helpt verhogen.”, aldus Joop Schefferlie, voorzitter van IPMA Nederland en directielid van ICT-dienstverlener Sogeti.

Als programmamanager gaf Martine Ferment in 1998 leiding aan het eerste Customer Relation Management (CRM) programma voor de Postbank. Vervolgens heeft ze haar sporen verdiend tijdens diverse grote projecten bij organisaties zoals Amazon.com, Vodafone, Wehkamp en Ziggo. Van 2001 tot 2004 was Ferment professor in projectmanagement aan de universiteit van Phoenix op de Europese Campus in Rotterdam. Sinds 2007 is Ferment eigenaar en oprichter van Metier Academy Benelux, een gespecialiseerd opleidingsbureau in projectmanagement.