Redactie - 11 april 2012

KPN benoemt nieuwe directeur Consumenten Thuis


De Raad van Bestuur van KPN kondigt aan Jesper Eriksen per 1 mei te benoemen in de functie van Senior Executive Vice President voor Consumenten Thuis in Nederland.


Jesper Eriksen (44) vervangt in deze functie Joost Farwerck, die recent tot Algemeen Directeur Nederland is benoemd. De benoeming van Jesper Eriksen volgt op de uitgesproken intentie van de Raad van Bestuur om de positie van het segment Consumenten Thuis te versterken, onder meer door middel van een versneld investeringsbeleid. Jesper Eriksen zal deel uitmaken van het zogeheten Executive Committee en direct aan Joost Farwerck rapporteren.

KPN CEO Eelco Blok: “Wij hebben een duidelijke ambitie neergezet om de daling van ons breedbandmarktaandeel dit jaar een halt toe te roepen om in 2015 weer een breedbandmarktaandeel van minimaal 45% te bereiken. Met zijn ervaring is Jesper de juiste persoon om deze initiatieven namens KPN te leiden.”

Jesper Eriksen heeft de Deense nationaliteit. Hij begon zijn loopbaan in 1996 bij het Deense telecombedrijf TDC. Hij vervulde diverse staf- en lijnmanagementfuncties, alvorens in 2007 toe te treden tot het Executive Committee van TDC. In zijn meest recente rol was hij verantwoordelijk voor de Consumentendivisie van TDC.