Mark Barrenechea benoemd tot nieuwe President en CEO bij OpenText
09-01-2012
Deel dit artikel:

Mark Barrenechea benoemd tot nieuwe President en CEO bij OpenText


OpenText heeft per 2 januari 2012 Mark Barrenechea benoemd tot President en Chief Executive Officer bij OpenText Corporation. Met ingang van deze datum heeft de huidige President en CEO, John Shackleton, zijn uitvoerende taken neergelegd evenals zijn rol binnen de Raad van Bestuur van OpenText.

Mark Barrenechea: een ervaren topmanager binnen de hightech branche
Met meer dan twintig jaar ervaring in executive management en leiderschap in de hightech sector, werd de heer Barrenechea in 2006 benoemd binnen de Raad van Bestuur van Rackable Systems en was hij tevens President en CEO. Binnen deze functie leidde hij de overname van Silicon Graphics Inc. en werd benoemd tot President en CEO van SGI in mei 2009. Deze functie bekleedde hij tot en met december 2011.

Eerder was de heer Barrenechea Executive Vice President en Chief Technology Officer bij Computer Associates. Daarvoor bekleedde hij de positie van Senior Vice President Applications Development bij Oracle Corporation en maakte hij deel uit van het executive management comité, waarbij hij een wereldwijd team van duizenden medewerkers aanstuurde en medeverantwoordelijk was voor release 11i van Oracle Applications.

Mark Barrenechea (46) werd in mei 2011 door de San Francisco Business Times uitgeroepen tot ’Best Large Company CEO 2011’, een erkenning van zijn leiderschapskwaliteiten en bedrijfsgroei. De heer Barrenechea zal tevens zitting nemen in de Raad van Bestuur van OpenText Corporation en zal opereren vanuit Waterloo, Ontario.
 

Terug naar nieuws overzicht