Edwin Biemond naar AMIS Services

Edwin Biemond naar AMIS Services

22-08-2011

Edwin Biemond naar AMIS Services


AMIS Services uit Nieuwegein heeft haar team versterkt met de komst van Oracle ACE Edwin Biemond. Biemond sluit aan bij de andere Oracle ACE’s binnen het team van AMIS, dat als enig bedrijf in Nederland vier Oracle ACE’s in dienst heeft .

Edwin Biemond is gecertificeerd Oracle ACE op het vlak van Fusion Middleware. Hij begon zijn carrière in 1997 met het ontwikkelen van ERP en CRM systemen met behulp van de Oracle Classic Development Tools. Vanaf 2000 werkte hij mee aan de ontwikkeling van applicaties voor de publieke sector met Oracle JDeveloper en Oracle Soa Suite. Hij is door zijn ervaring een expert in ADF, SOA & WebLogic. Daarbij is Edwin een expert in tuning (van operating system en database tot aan de applicaties op de applicatie server), messaging, beveiliging en hoge beschikbaarheid.

Op het gebied van ADF web-applicatie ontwikkeling, WebLogic & SOA geeft Edwin presentaties in binnen- en buitenland, ondermeer op de Oracle Openworld en ODTUG in Amerika  en bij Oracle Gebruikersgroep Holland (OGH).

Binnen AMIS gaat Edwin zich, als Solution Architect in Fusion Middleware, klanten opleiden en begeleiden bij projecten, waaronder het opzetten van een SOA architectuur tot aan het ontwerpen van web applicaties. Met zijn brede kennis helpt hij klanten vanaf de initiële fase, waar het vaak gaat over architectuur of licenties, tot het doen van proof of concepts. Ook het opzetten van het development proces of het opleveren naar een hoog beschikbare productie omgeving is geen probleem voor hem. Edwin werkt ondermeer voor overheid en semi-overheden, zoals Ministerie van Justitie, provincies en  woningcoöperaties.

In 2010 won hij de EMEA SOA Partner Community Award en is hij in 2009 uitgeroepen door Oracle Magazine tot Java Developer of the Year.
 

Terug naar nieuws overzicht