Redactie - 12 april 2011

Sogeti benoemt Piet Wybe Wagter tot COO


Per mei 2011 benoemt Sogeti Nederland Piet Wybe Wagter (48) als Chief Operating Officer (COO). Daarmee wordt de huidige groepsdirectie uitgebreid. In zijn functie wordt Piet Wybe Wagter eindverantwoordelijk voor alle lijndivisies van Sogeti waarin de verschillende expertises op het vlak van applicaties, infrastructuur, business-ict advies, testen en kwaliteitszorg zijn belegd.

Wagter is binnen Sogeti geen onbekende. In 2003 kwam hij in dienst bij de wereldwijde overname van Transiciel. Destijds vervulde hij de rol van commercieel directeur van de sector Handel & Transport. In 2007 maakte Wagter de overstap naar Sogeti Belux waar hij ruim vier jaar verantwoordelijk was voor de divisie Applicatie Services. Ondanks de turbulente tijden als gevolg van de economische crisis heeft hij deze divisie succesvol omgevormd van een traditioneel branchemodel naar een expertisegerichte organisatie. Sinds 2010 is Piet Wybe Wagter tevens eindverantwoordelijk voor de verwerving van projecten in de financiële markt voor Sogeti Belux. Voor zijn dienstverband bij Sogeti was hij oa werkzaam in diverse management en directiefuncties bij Akzo Nobel, Roccade en PinkRoccade.

De groepsdirectie van Sogeti Nederland ziet er met ingang van mei als volgt uit: Jeroen Versteeg (CEO), Ronald Spaans (CFO), Bart Hendriks (CSO) en Piet Wybe Wagter (COO).