Redactie - 10 april 2014

CIO Vink Holding B.V. deelt zijn ervaring met Convergence 2014 VS



Het Microsoft Convergence congres vond dit jaar weer plaats in de Verenigde Staten. De afgelopen jaren werkt Microsoft in aanloop naar het event steeds beter samen met diverse user groups. Dit jaar werden er in Atlanta zeker dertigtal break-out sessies verzorgd door de Amerikaanse user groups: AXUG, CRMUG, NAVUG en GPUG. Ook Dynamics user group heeft in samenwerking met de Amerikaanse partner een bijdrage kunnen leveren door ervaringen van onze leden onder de aandacht te brengen van andere gebruikers. Eén van de leden van Dynamics user group, Vink Holding BV, is door AXUG gevraagd om een tweetal sessies mede te faciliteren. Na het congres spraken wij de CIO van Vink Holding BV, Frank Klabbers, over zijn ervaringen in Atlanta.

"Onze organisatie heeft ruim twee jaar geleden besloten om de huidige AX versie 3 omgeving te ‘upgraden’ naar Dynamics AX2012. Vanaf dat moment zijn de contacten met Dynamics user group in Nederland actueler geworden. In het beginstadium van het upgradeproject was er met name binnen mijn team veel behoefte aan informatie en kennis in relatie tot Dynamics AX2012. Tijdens en na de testfase zijn de contacten nog intensiever geworden vanwege het specifieke karakter van onze ervaringen. Deze ontwikkeling heeft  ons uiteindelijk via Dynamics user group in contact met  AXUG gebracht. Binnen deze internationale setting was er nog meer ruimte voor het uitwisselen van kennis en informatie met andere, gelijksoortige gebruikers van Dynamics AX2012. Uiteindelijk heeft dit geleid tot deelname aan de Convergence 2014 in Atlanta."

"Mijn eerste sessie, ‘A CIO view on Dynamics AX’, richtte zich vooral op de tactische en strategische organisatielagen. Samen met drie andere CIO’s, heeft elk van ons binnen een tijdsbestek van ca. 10 minuten, een korte visie op het gebruik van Dynamics AX in hun organisatie gedeeld met de bezoekers. Mijn tweede sessie, ‘Managing Global Environments with Dynamics AX’, trok een meer IT-technisch publiek. Deze sessie was geheel interactief, waarbij door het publiek naar voren gebrachte vragen, werden besproken en waar mogelijk beantwoord door het panel of deelnemers in het publiek."

"Het is erg spannend, intensief en zeker ook leuk om een dergelijke ervaring op te doen en een bijdrage aan een groot event te leveren. Doordat je zelf aan een sessie deelneemt, gaat deze erg snel voorbij. Desondanks heb ik veel gehoord, geleerd en kunnen delen.
 Beide sessies zaten vol, ongeveer 100 bezoekers per sessie. Naarmate de sessie vorderde, stabiliseerde het aantal bezoekers zich naar gelang het kennisniveau en de inhoud van de sessie.
Persoonlijk had ik liever meer bezoekers gezien die op strategisch niveau opereren, omdat ik de inhoud van de sessie meer op dat niveau wilde toespitsen. Zodra meer inhoudelijke IT specialisten aan een sessie deelnemen, past met name de interactieve inhoud zich daar snel op aan."

"Wat mij voornamelijk opviel, was dat veel IT (verantwoordelijke) functionarissen (CFO, CIO, IT-manager, IT specialisten) zich onvoldoende bewust zijn van de business impact van de IT projecten, zoals doelstellingen, investering en draagvlak.  Continue drang naar door technologie gedreven innovatie lijkt geheel voorbij te gaan aan de business aspecten, waardoor IT zichzelf niet in de positie brengt waar ze  hoort te zitten, namelijk als ‘enabler’ van het toekomstig succes."

"Ik ben samen met een inhoudelijke specialist (Informatie Manager) uit mijn team naar Atlanta gegaan. Wij hebben beiden uiteraard de key-notes bezocht. Een dergelijke ervaring zonder een key-note is in mijn ogen niet compleet, wat je ook inhoudelijk van de key-note mag vinden. Dit jaar was de key-note erg gericht op het bereiken en managen van klanten vanuit de Microsoft Business Solutions.
Na de key-note zijn we onze eigen weg gegaan. De sessies van mijn collega richtten zich meer op specifieke onderwerpen, met een hoog detailniveau. Mijn sessies daarentegen richtten zich meer op mogelijke toekomstige optimalisaties voor onze organisatie op het gebied van nieuwe functionaliteit, AX2012 beheer en technische optimalisatie van het Dynamics AX2012 platform. De Convergence  biedt sessies voor verschillende doelgroepen en met verschil in diepgang."

"Als gebruiker van Microsoft Business Solutions is het zinvol om je elke 2-3 jaar te verdiepen in specifieke ontwikkelingen binnen Microsoft Dynamics. Naast inhoudelijke kennis, deel je ervaringen met andere gebruikers en bouw je zinvolle contacten en referenties voor de toekomst op. Tevens geeft de Convergence je de mogelijkheid om heel dicht bij de specialisten en managers van Microsoft te komen met kortere communicatielijnen als mogelijk gevolg."

"De Europese markt loopt achter op de Amerikaanse waar het Dynamics betreft. Deze achterstand kenmerkt zich door segregatie, een kleinere customer base, taal- en juridische verschillen, enzovoort. Een deel van deze kenmerken maken überhaupt elke vorm van samenwerking moeilijker, terwijl samenwerking juist elementair is voor het realiseren van groei. Groei in betrokkenheid van gebruikers bij user groups en groei van de Dynamics markt in Europa. Ik ben daarom blij dat Convergence EMEA weer op de kaart staat. Ik zou echter de locatie liever dichter bij de landen zien, waar momenteel de meeste gebruikers zich bevinden. Dan kom je niet in Zuid-Europa uit, maar in Noord-West Europa. Persoonlijk denk ik dat Frankfurt een betere locatie zou zijn geweest. Tot slot denk ik dat Convergence iets te weinig waarde voor geld levert. Zeker in een groeimarkt als Europa zou ik er voor kiezen om de prijs laag te houden en minder gratis diensten tijdens de Convergence te leveren."

(Dynamics user group)