Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
01-02-2014
Deel dit artikel:

'App management is cruciaal voor beste klantervaring'


CA Technologies ziet dat steeds meer klanten in het mkb en midmarket behoefte hebben aan een enterprise mobility managementoplossing, dat niet alleen Bring-Your-Own-Device (BYOD) ondersteunt, maar ook apps. “Mobiel beheer moet strategisch worden ingezet, zodat dit leidt tot meer business en een hogere loyaliteit van klanten, medewerkers en de IT-afdeling”, aldus Marco van Lieverloo (foto), country manager CA Technologies.

DevOps

CA Technologies biedt vandaag de dag meer dan alleen beheersoftware voor mainframes en IT-infrastructuren voor organisaties, waar veel Fortune 500 bedrijven gebruik van maken. Het Amerikaanse softwarebedrijf levert mobiele security en DevOps-methodologie oplossingen, waarbij apps sneller kunnen worden ontwikkeld, getest en in gebruik kunnen worden genomen. Zo zijn alle CA softwaretools via een eenvoudige interface geschikt voor Apple iOS en Google Android. Het gros van de 300 applicaties van CA Technologies zijn daardoor geschikt voor de cloud en mobiel toegankelijk. Van Lieverloo vertelt waarom CA Technologies deze stappen heeft gezet: ”Het is voor elke organisatie in het mkb of midmarket van belang een mobiele strategie te hebben. In de business to consumer (B2C) markt is een mobiele strategie nodig voor het behoud en versterken van klantloyaliteit. In de overheidsmarkt wordt het digitaal loket steeds meer een mobiel loket, waardoor een goede beschikbaarheid van apps is vereist. Dit leidt tot een betere en toegankelijke dienstverlening waardoor burgers tevreden zijn. In de zakelijke markt, de business to business (B2B), moet een mobiele strategie leiden tot een hogere productiviteit en loyaliteit van de werknemers.”

Mobility management

Een geslaagde mobility managementstrategie hangt volgens Van Lieverloo af van een aantal combinaties die bestaan uit organisatie, IT en leiderschap. “Mobility management moet voor een organisatie meer business opleveren. Hierbij moeten IT-processen sneller en goedkoper worden. Er zijn al organisaties die daarom een Enterprise Mobility managementstrategie hebben, zoals een Containeroverslagbedrijf in Rotterdam. Daar hebben medewerkers een tablet met apps die belangrijke informatie voor hun werk mobiel beschikbaar maakt. Dat leidt ertoe dat de werknemers tevreden hun werk kunnen doen met een Apple iPad die ze ook thuis gebruiken.”

LISA

CA Technologies heeft een aantal oplossingen waarmee organisaties hun enterprise mobility management kunnen optimaliseren, vervolgt Van Lieverloo. “Met de CA LISA Application Delivery Suite kunnen applicaties sneller worden ontwikkeld en naar de markt worden gebracht. Het onderdeel CA LISA Service Virtualization versnelt het ontwikkelings- en testproces. Zo bespaart bijvoorbeeld KPN een aanzienlijk bedrag dankzij de service virtualisatie-oplossing waarmee mogelijke bugs in een release kunnen worden opgespoord en hersteld.”

Developers

Application Delivery Suite CA LISA 7 vereenvoudigt verder het proces binnen het DevOps domein. DevOps is de verkorte samenvoeging van software ‘developer’ en system ‘operator’, aldus Van Lieverloo: “Met DevOps werken software ontwikkelaars samen met IT-specialisten die nieuwe releases op een platform zetten. De recente overname van continuous application delivery specialist Nolio versterkt het DevOps-aanbod. Channel partners kunnen met DevOps branche-specifieke oplossingen leveren en de tevredenheid over app-gebruik verhogen. Hierdoor kunnen channel partners hun klanten een compleet mobility beheer rond processen en advies bieden.”

MDM

Verder biedt CA Technologies mobile device management (mdm)software aan klanten, vervolgt Van Lieverloo. “CA Technologies heeft de source codes van SAP gekocht en investeert fors om de Afaria mobility-oplossing verder te verrijken en te integreren binnen het CA Technologies portfolio. Het helpt hiermee organisaties om tot een beveiligde samenwerking te komen, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor een geautomatiseerde vorm van IT-beheer.” CA Mobile Device Management (CA MDM) helpt volgens Van Lieverloo organisaties om mobiele gebruikers, apparaten, applicaties en content (data) te beveiligen en beheren. “De oplossing wordt geleverd als een schaalbaar, software-as-a-service (SaaS)-model of als een on premise-oplossing. CA MDM ondersteunt een BYOD-strategie en biedt een self-service app store. Het automatiseert daarnaast het IT-beheer met real-time inzicht in de status en het gebruik van mobiele apparaten. Gebruikers kunnen ook het uitrollen, configureren en het uit gebruik halen van mobility automatiseren.”

Identity Management

Mobiele omgevingen kunnen niet zonder security identity beheeroplossingen, zegt Van Lieverloo. “We bieden daarvoor de CA Governance Minder voor Identity Governance, Identity Minder voor centrale identity beheer en CA Control Minder voor beveiligde toegang tot IT-systemen. CA CloudMinder is de SAAS oplossing die security-ondersteuning biedt voor on-premise en cloud-applicaties. CloudMinder bevat ondersteuning voor sociale identiteiten en kan nu ook standaard samenwerken met on-premise en cloud-applicaties, zoals Office 365.”

CA CloudMinder helpt bedrijven bij het versterken van klantrelaties en stroomlijnt het beheer en de toegang van gebruikers tot zowel on-premise als cloud-applicaties, vervolgt Van Lieverloo. “CloudMinder Identity en Access Management ondersteunt on-premise en cloud applicaties zoals Microsoft Office 365. Oliemaatschappij Shell gebruikt CA CloudMinder voor zijn werknemers. Hierdoor krijgen gebruikers veilig toegang tot cloud-applicaties en on-premise applicaties van Shell en van zijn partners.“

Layer 7

CA Technologies biedt daarnaast door de overname van Layer 7 Technologies, beveiligings- en governance-oplossingen voor Web services en Service Oriented Architectures (SOA) die gekoppeld zijn aan mobiele omgevingen, aldus Van Lieverloo: “Met de twee verschillende varianten, SecureSpan en CloudSpan, voor gateway en managementoplossingen zorgt Layer 7 ervoor dat organisaties meer kunnen halen uit hun online investeringen voor bijvoorbeeld webapplicaties. Data is hierbij altijd beschikbaar bij gebruik van mobiele applicaties.”

In Nederland zijn Enable-U en ion-ip succesvolle partners van Layer 7 Technologies, zegt Van Lieverloo. “De Enable-U Digikoppeling maakt gebruikt van Layer 7 Technologies en zorgt ervoor dat digitale berichten juist geadresseerd, leesbaar en uitwisselbaar zijn en bovendien gegarandeerd en volledig beveiligd worden afgeleverd bij het systeem van bestemming. Ook centrale diensten zoals Basisregistratie Personen (GBA) en Basisregistratie Kadaster maken gebruik van digikoppeling om te communiceren met gemeenten en provincies.”

Layer 7 Technologies is niet alleen gericht op het ondersteunen van ontwikkelaars en IT-architecten, benadrukt Van Lieverloo: “Ook IT-managers en CIO's hebben baat bij een uitstekend beheer en beveiliging van API's, omdat zij de services leveren waar de business behoefte aan heeft om een superieure klantervaring te kunnen aanbieden en succesvol te zijn.”
 
Door: Witold Kepinski
 

Terug naar video overzicht

Tags

Mobility