Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
21-01-2014
Deel dit artikel:

Video-update Mike Feldman, Xerox


In toenemende mate wordt het organiseren van printen in een organisatie onderdeel van een bredere IT-strategie, bijvoorbeeld gekoppeld aan het digitaliseren van papieren processen. De voordelen die daarmee te behalen zijn passen naadloos in de agenda van CIO’s. Executive People sprak met Mike Feldman, President Large Enterprise Operations bij Xerox, over de manier waarop Xerox inspeelt op de vraagstukken waar CIO’s mee zitten.

“CIO´s staan van verschillende kanten onder druk”, zegt Mike Feldman, Corporate Vice President Large Enterprise Operations. “Ze moeten meer doen met minder, en zijn verantwoordelijk voor het reduceren van de kosten. Tegelijkertijd proberen ze geld vrij te krijgen voor duurzaamheid, en voor innovatie. Het doel hiervan is uiteindelijk het verbeteren van de klantervaring. Veel van onze klanten, vooral de CIO´s, vragen aan ons om daarbij te helpen.”

“Maar naast het besparen op kosten moeten ze groener werken, door de carbon footprint van het bedrijf te verlagen. Een ander belangrijk aandachtspunt is veiligheid. Dat staat bij veel CIO´s hoog op de agenda. Naarmate steeds meer apparaten, inclusief printers, op het netwerk worden aangesloten, wordt de noodzaak de beveiliging goed te regelen groter. Tegelijkertijd nemen de medewerkers van allerlei organisaties hun eigen apparaten mee, zoals smartphones en tablets. Daarmee willen ze ook op een veilige manier het printen regelen. Tenslotte zien we dat CIO´s zitten met de vraag hoe ze de hoeveelheid papier in organisaties kunnen terugbrengen, en hoe ze oude, op papier gebaseerde processen kunnen automatiseren.”

Strategie

Dat alles heeft grote gevolgen voor de manier waarop Xerox de markt benadert. Feldman: “Wij hebben onze strategie opgebouwd rondom deze vragen. Daarvoor hebben we de zogenoemde Next Generation Managed Print Services ontwikkeld. Die is gebaseerd op drie fases. De eerste is assess and optimise. In dit stadium helpen we onze klanten om hun printkosten inzichtelijk te maken en met behulp van what-if analyses diverse scenario’s te realiseren zodat kosten kunnen worden bespaard en inzicht wordt gegeven hoe de printomgeving duurzamer kan worden gemaakt. “Daarmee kom je in de tweede fase, secure and integrate. Daarin betrekken we alle apparaten in de werkomgeving, en zorgen ervoor dat ze de juiste security hebben, authenticatie, dat er mee kan worden geprint. Daarnaast zorgen we voor mobility, dus printen van ieder device naar ieder device. Dat zijn volledige IT-oplossingen. Daar vragen CIO´s ook om, we krijgen erg vaak te horen dat andere partijen zich alleen maar richten op de hardware, niet op de volledige infrastructuur. En dat is juist waar ze hulp bij nodig hebben.”

“Een van de oplossingen die we onlangs hebben gelanceerd op basis van deze feedback is een nieuwe security print audit, waarbij we samenwerken met de gebruikers om er niet alleen voor te zorgen dat alle apparaten gekoppeld zijn aan het netwerk, maar dat dit ook gebeurt volgens regels en richtlijnen die een audit kunnen doorstaan.”

Businessvragen

“Daarmee is de klant klaar voor de derde fase, die we automate and simplify noemen. Dat raakt het hart van content management, informatie management en workflow automatisering. In die fase helpen we onze klanten om hun papieren processen te digitaliseren, èn zorgen we ervoor dat ze minder printen. Steeds meer CIO’s zien zo het verband tussen managed print services en de businessvragen waar ze mee zitten.”

“Printen raakt veel gebieden. In een recent onderzoek werd de top tien van aandachtspunten voor de CIO opgesomd. Printen maakte daar geen onderdeel van uit. Maar van die tien onderwerpen waren er zeven die wel direct te maken hadden met printen. Daarbij gaat het om zaken als kostenbesparing, security, mobility, de cloud, duurzaam werken. Voor zover CIO’s dat zelf niet zien is het aan ons om ze die connectie duidelijk te maken.”

(MvdH)

Bekijk hier het interview

 

 

 

Terug naar video overzicht