Redactie - 28 september 2013

IT-Megatrends staan centraal op SA EXPO 2013


Op donderdag 7 november organiseert Scholten Awater de SA EXPO 2013. Thema van de SA EXPO 2013 is 'IT-Megatrends'. Dit evenement wordt gehouden bij het 'Hart van Holland' te Nijkerk. Als gast van de SA EXPO 2013 komt de bezoeker alles te weten over de laatste IT-Megatrends en de impact hiervan op de IT-infrastructuur van organisaties. Bezoekers kunnen in korte tijd kennis opdoen tijdens diverse informatiesessies, die gehost worden door alle grote IT-fabrikanten. Zij bieden bezoekers diepgaande kennis over trends als Cloud, Big Data en Mobility. Dutchitchannel.nl sprak met Jan Willem ter Steege (foto), algemeen directeur van Scholten Awater, wat bezoekers mogen verwachten van de SA EXPO 2013.

Waarom organiseert Scholten Awater de SA Expo 2013?
“IT vervult een essentiële rol in ons dagelijks leven. De wereld om ons heen verandert in een snel tempo en IT-ontwikkelingen dragen hier sterk aan bij. Het is daardoor niet altijd even gemakkelijk om qua IT-kennis helemaal bij te blijven. En daarom willen wij IT’ers uit heel Nederland de mogelijkheid geven om kennissessies bij te wonen van diverse grote IT-fabrikanten als HP, Dell, Microsoft, EMC, Intel, VMware, Huawei en Lenovo.  Zo worden bezoekers in één dag helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op IT-gebied. Daarnaast bieden wij fabrikanten een podium om te vertellen over hun toekomstvisie en de manier waarop zij deze denken in te vullen met hun producten.”

Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland, vervolgt Ter Steege. “In het woordje ‘voor’ zit eigenlijk ook meteen het antwoord op het ‘waarom’. SA is een organisatie die denkt en werkt vanuit de klant. Wij ontwikkelen IT-diensten, omdat wij onze klanten hiermee denken te kunnen ontzorgen. Door de IT-diensten van Scholten Awater besparen onze klanten, naast kosten, ook tijd, CO2-uitstoot en een hoop zorgen. Het is ons doel om onze klanten zo veel mogelijk werk uit handen te nemen bij de aanschaf, logistiek, installatie en het onderhoud van IT-hardware. Zo kunnen zij zich blijven focussen op hun eigen kernactiviteiten. Als koploper onder de IT-resellers nemen wij onze verantwoordelijkheid en voorzien wij onze klanten graag van de informatie die zij zoeken. Door de sterke band met alle grote IT-fabrikanten, kunnen wij dit middels een EXPO verwezenlijken.”

Waar wordt SA Expo 2013 gehouden?
“De SA EXPO 2013 wordt dit jaar gehouden bij het 'Hart van Holland' in Nijkerk. De locatie het 'Hart van Holland' ligt centraal in Nederland en is hierdoor goed te bereiken voor u als bezoeker. Hart van Holland is een schitterende locatie waar alles tot in de puntjes is verzorgd. Deze locatie biedt mooie zalen, een uitstekende catering service en is gemakkelijk bereikbaar voor heel Nederland. Hierbij het adres:”

'Hart van Holland' Berencamperweg 12, 3861 MC Nijkerk

Wie is de doelgroep, wie kunnen er komen?
“Iedere IT’er of inkoper die meer wil weten over de laatste IT-Megatrends, of in contact wil komen met grote IT-fabrikanten, kan de SA EXPO 2013 bezoeken. Er is namelijk ook een beursvloer waar een groot aantal fabrikanten een stand heeft staan.”

Waarom zouden ze naar het event kunnen komen?
“Omdat dit dé plek is om helemaal bijgepraat te worden over de laatste IT-MegaTrends. Ook kunnen bezoekers van de EXPO plenaire sessies bijwonen van topsprekers als Kees Zegers (NU.nl), Alexander Klopping (DWDD) en Michiel van Vlimmeren (Country Manager HP). Daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met de diverse grote fabrikanten en in gesprek komen met medewerkers van Scholten Awater.”

Welke IT-Megatrends bespreken jullie?  Waarom doen jullie dat?
“Binnen de drie hoofdthema’s Cloud, Mobility en Big Data worden diverse informatiesessies gegeven door een aantal grote fabrikanten. Tijdens deze sessies worden de nieuwste ontwikkelingen op IT-gebied besproken. Op het gebied van Mobility kan je denken aan de nieuwste Ultrabooks, 2-in-ones en tablets, maar ook aan onderwerpen als Bring Your Own Device en Choose Your Own Device. Op het gebied van Big Data worden diverse oplossingen geboden voor de actuele en komende datamanagement uitdagingen. Ook vertellen fabrikanten als HP en VMware over analysetechnieken en management oplossingen voor grote hoeveelheden dataverkeer.  Verder worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud behandeld. Hierbij geven diverse fabrikanten informatie over de nieuwste hardware en gaat Microsoft uitgebreid in op het nieuwe Office 365. Ook Converged Infrastructure is een thema dat uitgebreid aan bod komt bij sessies van HP en Dell.”

Waar gaat gastspreker Kees Zegers het over hebben?
“Kees Zegers is al jaren één van Nederlands bekendste en meest succesvolle internet ondernemers. In de afgelopen 15 jaar was hij oprichter van 14 bedrijven waarvan er 5 Nederlands marktleider werden. Hij introduceerde veel zaken in Nederland die inmiddels door iedereen als vanzelfsprekend en als mainstream worden ervaren. Voorbeelden hiervan zijn: 24/7 realtime nieuws (NU.NL), Online direct response advertising (Netdirect), Email Marketing (SapendaVeritateMailmediaTripolis Solutions) en de digitale acceptgiro (AcceptEmail).”

Ter Steege vervolgt: “Als adviseur en als directeur van zijn bedrijven heeft Zegers direct of indirect voor nagenoeg de gehele top 1500 van Nederlandse bedrijven gewerkt.  Kees Zegers gaat spreken over zijn ervaringen als succesvol ondernemer, de snelle ontwikkeling van techniek en het internet, en zijn toekomstvisie op de IT-wereld.”

Waar gaat gastspreker Alexander Klopping het over hebben?
“Alexander is een ster in het signaleren van trends op het web en de technologie. 24/7 ingeplugd en overal als eerste bij. Hij blogt over internet hypes, schrijft columns over internettrends en schuift wekelijks als vaste gast aan bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait door. In mei 2013 maakte hij voor DWDD University drie volledige uitzendingen over Silicon Valley. Alexander spreekt met veel enthousiasme over trends met betrekking tot technologie, gadgets, entertainmentconsumptie, marketingcampagnes, politieke campagnes en ondernemerschap.”

Hoe kunnen mensen zich registeren? Wat zijn de eisen?
“Bezoekers kunnen zich kosteloos inschrijven op SA EXPO 2013. Scholten Awater richt zich met name op organisaties met meer dan 100 werkplekken. Iedereen die op zakelijk gebied interesse heeft in IT, is welkom op de SA EXPO 2013.”

Wat wil je met de SA IT-Megatrends dag bereiken?
“Wij willen dat IT’ers en inkopers inzien dat Scholten Awater de ideale business partner en dé adviseur is als het gaat om hardware en IT-diensten.  Daarnaast willen wij natuurlijk dat bezoekers met meer kennis naar huis gaan dan toen ze binnen kwamen en dat ze het gevoel hebben iets geleerd te hebben waar ze in de praktijk iets mee kunnen. De dag moet al met al een positieve ervaring zijn geweest. “

Schrijf u hier in. 

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024