Erasmus Leven verbetert beschikbaarheid en continuïteit met Twin Datacenter van Bull
26-03-2013
Deel dit artikel:

Erasmus Leven verbetert beschikbaarheid en continuïteit met Twin Datacenter van Bull


Voor verzekeraars is flexibiliteit in productontwikkeling en marketing cruciaal. Dat geldt zeker voor bedrijven die uitsluitend via tussenpersonen werken. Intermediairs verwachten duidelijke proposities en optimale service. Dat vereist bij verzekeraars een stevig ICT-fundament. Erasmus Leven in Rotterdam, onderdeel van Delta Lloyd, bouwde samen met Bull een private cloud waarmee het bedrijf exact inspeelt op de eisen van tussenpersonen en klanten.
 

Erasmus Leven is een verzekeraar met een rijke historie die teruggaat tot 1736. De organisatie biedt flexibele en betrouwbare levensverzekeringen die aansluiten bij elke levensfase. Gerard de Rooij, IT-manager van Erasmus Leven: “Wij zijn sinds enige jaren onderdeel van Delta Lloyd en werken uitsluitend via een netwerk van onafhankelijke tussenpersonen. Die zorgen voor advies op maat voor onze klanten. Voor de polisadministratie maken we al tientallen jaren gebruik van een Bull-systeem. Daarnaast zetten we UNIX- en Windows-servers in voor bepaalde activiteiten.” 

Vervanging infrastructuur

In 2010 startte Erasmus Leven een kostenreductieprogramma waarin het ook zijn leveranciers betrok. De Rooij: “Het programma viel samen met de noodzaak om onze IT-infrastructuur onder de loep te nemen. We moesten in ieder geval de hardware vervangen, omdat het onderhoud ervan zou stoppen. Daarnaast wilden we de continuïteit verbeteren met het oog op compliancy. Als verzekeraar hebben we ons te houden aan verschillende regels. We hebben toen enkele workshops georganiseerd, waaruit naar voren kwam dat Bull in staat was om ons volledig te ontzorgen voor wat betreft een nieuwe IT-omgeving.” 

Twin Datacenter

Na een nadere studie van de mogelijkheden koos Erasmus Leven voor een nieuw, dubbel uitgevoerd datacenter dat is ondergebracht bij datacenterleverancier Equinix in Amsterdam en Zwolle. De omgeving in Zwolle dient als uitwijk en verhuist op termijn naar Amsterdam, waar de productieomgeving is gehuisvest. Bull en Erasmus Leven wisten in een weekend de feitelijke migratie van de productieomgeving probleemloos af te ronden. “We hadden in de voorbereidingen al het netwerk uitgebreid en de hardware deels ingericht”, vertelt De Rooij. “Op vrijdagavond hebben we alle applicaties gestopt en konden we de back-ups restoren in de nieuwe datacenters. Dat was al twee keer eerder getest. Zaterdagochtend was de restore klaar en zijn de laatste netwerkaanpassingen gedaan. Ook hebben we alle verbindingen uitgebreid getest. Zondag, om twee uur, konden we de productie opstarten en hebben we de achtergehouden productie van vrijdag getest. Om half vijf ’s middags stonden alle seinen op veilig en was de migratie definitief. De volgende dag konden alle medewerkers zonder problemen aan de slag. Hadden we op maandagochtend geen bericht rondgestuurd over de migratie, dan had niemand er iets van gemerkt.” 

Voordelen

De Rooij noemt als belangrijkste voordelen van de nieuwe omgeving de lagere operationele kosten, vereenvoudigd beheer en sterk verbeterde continuïteit. De operationele kosten zijn ongeveer twintig procent lager. Daarnaast is de tijd die nodig is voor een volledige uitwijk, teruggebracht van 96 uur naar slechts acht uur. Verder zijn de prestaties van de applicaties gelijk gebleven en op sommige punten verbeterd, ondanks de toegenomen afhankelijkheid van externe verbindingen. Het oude datacenter was in het eigen gebouw van Erasmus Leven gevestigd. De verzekeraar beheert de omgeving zelf, waarbij Bull op de achtergrond beschikbaar is voor complexere vragen. 

Uitstekende prestatie

Volgens De Rooij is er door Bull, Erasmus Leven en andere partners een uitstekende prestatie geleverd. “We hebben door de late oplevering van enkele componenten voor het nieuwe datacenter zo nu en dan moeten improviseren om de deadline te halen. Dat is uitstekend gelukt. Bull bedacht voor sommige situaties nuttige tijdelijke voorzieningen zodat we konden doorwerken. Er werd altijd oplossingsgericht meegedacht: wat is er binnen de huidige situatie wél mogelijk? Bull heeft zich een uitstekende partner betoond. Wij werken al decennia lang samen. Daardoor kennen we elkaar heel goed en hebben we aan een half woord voldoende. Wij zijn geen nummer, maar echt een partner.” 

Service

De belangrijkste opbrengst van het datacenterproject is volgens De Rooij dat Erasmus Leven zijn tussenpersonen een hoogbeschikbare omgeving biedt. “Zij kunnen op elk moment offertes aanvragen en de klantgegevens raadplegen. Dankzij het nieuwe datacenter kunnen zij hun klanten ook optimale service bieden.” 

Erasmus Leven

Erasmus Verzekeringen is opgericht in 1736. Het bedrijf maakte tot medio 2007 deel uit van Wüstenrot & Württembergische (W&W) in Duitsland. Eind maart 2007 nam Delta Lloyd Erasmus Verzekeringen over. De Rotterdamse verzekeraar richt zich sindsdien volledig op levensverzekeringen. Voor de distributie van zijn producten werkt Erasmus Leven samen met een netwerk van professionele assurantieadviseurs door geheel Nederland.


Terug naar nieuws overzicht