GGNet creëert toegevoegde waarde met Geniq Reducering in het aantal fouten en de kosten omlaag
01-03-2013

GGNet creëert toegevoegde waarde met Geniq Reducering in het aantal fouten en de kosten omlaag


GGZ organisatie GGNet werkt met Geniq, de Business Intelligence oplossing van PinkRoccade . De zorg organisatie is ambitieus en timmert, op het vlak van BI en in samenwerking met Pink Roccade, flink aan de weg. De ontwikkeling geschiedt altijd vanuit de visie: genereren van snelle, overzichtelijke en makkelijke stuurinformatie. Uit de samenwerking ontstaat de Prestatiemonitor en later voegen ze de Waarde- monitor hier aan toe. Het levert GGNet toegevoegde waarde op: een grove reducering in het aantal fouten, kosten gaan omlaag en door de betrouwbare informatie is er rust in de organisatie.

"In 2009 kreeg ik de opdracht om informatiemanagement op te zetten binnen GGNet. Ik bracht het applicatielandschap van GGNet in kaart. Met als doel het vereenvoudigen van het landschap en daarmee de kosten voor ICT te reduceren.

Daarnaast speelde relatiemanagement met de leveranciers van de ICT oplossingen ook een grote rol. Hier was lange tijd te weinig aandacht voor geweest. We keken uitgebreid naar de bestaande oplossingen, wat we er mee konden en wat we er in de toekomst mee wilden. Dit dwong ons automatisch om te kijken naar de bestaande ICT leveranciers en met welke we een langdurig partnerschap wilden opbouwen. Het applicatielandschap zoals het er vandaag de dag staat is veel eenvoudiger. Om dit te bereiken namen we van een aantal oplossingen afscheid en legden we verbanden tussen de bestaande en nieuwe oplossingen en de bijbehorende leveranciers," vertelt Arnoud Vaanholt, manager afdeling Informatiemanagement bij GGNet.

Keuze voor Geniq logisch
Naast het vereenvoudigen van het applicatielandschap, professionaliseerde GGNet ook hun managementinformatie. Met als doel alle eindgebruikers dezelfde en vooral betrouwbare stuurinformatie bieden. Ze kozen voor Geniq, voorheen TWIN/BI van PinkRoccade Healthcare. "We gebruiken voor het vastleggen en registreren van ons primaire proces, PSYGIS Quarant. Daarnaast behoort ook MyHealth Online, de portaaloplossing van PinkRoccade Healthcare, tot het applicatielandschap. Ook gebruiken we ProCare voor de verwerking en administratie van onze inkoop. De keuze voor Geniq was daarom logisch. De samenwerking met PinkRoccade speelde ook een rol, deze is goed en willen we in de toekomst steeds verder uitbouwen."

Samen ontwikkelen van de Prestatiemonitor
"We implementeerden Geniq en hoewel de informatie velen malen betrouwbaarder was dan voorheen, waren we nog niet tevreden. We wilden nog meer grip op de bedrijfsvoering door snelle, overzichtelijke en makkelijk te begrijpen overzichten. We wilden een scorecard en dashboard, waarbij de belangrijkste KPI's zoals bijvoorbeeld personeel, productie, financiën, no shows en ziekteverzuim met één druk op de knop zichtbaar waren. We ontwikkelden samen met PinkRoccade de Prestatiemonitor. Deze maakt het mogelijk om snel en eenvoudig KPI's te genereren. Hierdoor kunnen directeuren en teamleiders direct sturen op mogelijke pijnpunten binnen hun teams."

Kosten veel aantrekkelijker
Ondertussen had PinkRoccade samen met GGZ organisatie Emergis de Waardemonitor ontwikkeld. GGNet ging hier ook mee aan de slag, met als extra uitdaging Geniq te verbinden aan Microsoft. Arnoud Vaanholt: "Doordat Geniq nog op Cognos draaide, misten we veel flexibiliteit. Daarnaast was het gebruik van Cognos veel duurder. We maakten samen met PinkRoccade de Waardemonitor geschikt voor GGNet. Hierdoor kunnen we informatie makkelijker aanpassen en toevoegen en zijn de kosten ook veel aantrekkelijker. "De Microsoft variant is inmiddels de standaard oplossing voor Geniq. Middels Microsoft is het nu ook mogelijk om de gehele organisatie te voorzien van gerichte management- dan wel stuurinformatie.

AOIC-monitor alias Waardemonitor
"De Waardemonitor legt het verband tussen PSYGIS Quarant en Business Intelligence en integreert ze ook met elkaar. Het genereert hele betrouwbare stuurinformatie. De processen zijn verbeterd en we voorkomen hierdoor het maken van fouten in de toekomst. AOIC fouten zijn nu snel zichtbaar en we kunnen hier direct op sturen. We noemen de Waardemonitor daarom intern de AOIC monitor, volgens ons een veel toepasselijkere naam. Met de introductie van de AO/IC monitor zijn vele Excel lijsten waar secretariaten wat mee moesten verdwenen en hebben ze op ieder moment een actueel overzicht met AO/IC fouten beschikbaar in Quarant. Het management heeft binnen Geniq de beschikking over management rapporten met betrekking tot de AO/IC."

Alles voor de cliënt
"Ik kijk uit de nieuwe release van Quarant. De integratie met Geniq is in deze versie nog verder. Als in Quarant dan op een fout geklikt, wordt dan kom je direct op de plek uit waar de fout opgelost kan worden. Dit is heel overzichtelijk en reduceert de tijd die behandelaren besteden aan administratie, hierdoor houden ze meer tijd over voor het leveren van zorg en dat komt weer ten goede aan de cliënt," aldus Arnoud Vaanholt.

Langdurige samenwerking
"De samenwerking met PinkRoccade is bijzonder. Het is er één op basis van co-creatie, vertrouwen en wederzijds begrip. We bewandelen niet de geijkte paden, maar durven samen risico's te nemen. De implementaties van de Prestatiemonitor en Waardemonitor verliepen snel en goed. Dit wijdt ik onder andere aan goede en kritische communicatie. Ik voorzie ook een langdurige samenwerking. We kijken nu bijvoorbeeld naar CareCTRL, de ERP oplossing van PinkRoccade. Willen we hiermee gaan werken of houden we het bij de puntoplossingen en zetten er een EnterPrise Service Bus tussen? De toekomst zal het leren."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Overheid