538 Groep kiest voor een betrouwbare toekomst  met EMC Isilon series
18-02-2013
Deel dit artikel:

538 Groep kiest voor een betrouwbare toekomst met EMC Isilon series


De 538 Groep is sinds de oprichting op 1 januari 2012 houdstermaatschappij van Talpa Media, waarin diverse radio- en televisieactiviteiten zijn ondergebracht zoals het commerciële radiostation 538, Slam!FM en Radio 10 Gold. Dankzij toevoegingen als TV 538, SLAM!TV en de productiestudio 538Concepts, heeft 538 zich ontwikkeld tot Nederlands’ bekendste crossmediale merk. Met de ingebruikname van een nieuw pand en de noodzaak voor een toereikende, toekomstbestendige storage, zocht 538 naar de juiste IT-partner hiervoor en vond EMC.

Nadat de Radio 538 Groep jarenlang vijf stadswoningen in Hilversum behuisde, werden deze na de overname van SLAM!FM en de productiestudio 538Concepts, te krap. Er werd gezocht naar een nieuw onderkomen. Deze werd gevonden in het 4.400 m2 grote pand op de Bergweg 70 in Hilversum. Het nieuwe onderkomen biedt plaats aan 170 medewerkers. Groot pluspunt is datin het nieuwe pand Radio, TV en online nog beter zijn geïntegreerd. Dit houdt in dat Radio 538, SLAM!FM, Radio 10 Gold, TV 538 en SLAM!TV allemaal onder één dak komen te zitten. Aan de voorzijde van het pand komen de radiostudio’s onder elkaar te zitten. Zo krijgt de radiostudio van Radio 538 een aangrenzende LIVE38-studio compleet met een minitribune. Hier kan publiek live meegenieten van optredende artiesten en uiteraard de radioshow live bijwonen. Daarnaast komen er elf audio productiestudio’s, waarvan twee voor 538Concepts en een volwassen video edit-suite voor TV-commercials. 

IT-Infrastructuur
Het gebruik van IT heeft altijd een belangrijke rol bij 538 gespeeld. Zo was Radio 538 – tegenwoordig enkel nog 538 genoemd – in 1995 één van de eerste stations op internet en de eerste in Nederland met een live stream. Door de jaren heen ontwikkelde 538 meer succesvolle concepten. Anno nu breidt 538 zijn business weer verder uit met eigen videokanalen voor Radio 538 en Slam FM. Voor de opslag van al het videomateriaal voldeed de huidige storage-omgeving van Radio 538 niet langer.

Met het oog op de verhuizing en samenvoeging van alle bedrijfsonderdelen, wilde de 538 Groep kunnen vertrouwen op een goede onderliggende storage. Via partner iRent kwamen ze uit bij EMC, marktleider op het gebied van informatie-infrastructuuroplossingen. Deze maakte de 538 Groep attent op de EMC Isilon scale-out NAS hardware- en softwareplatformen waarmee klanten op een eenvoudige manier grote hoeveelheden data kunnen beheren en flexibel terabytes aan storage-capaciteit toevoegen. Hetgeen voor 538 noodzakelijk is.

Afhankelijkheid
“De 538 Groep is afhankelijk van ICT”, zeggen Alexander Josiassen, Manager Techniek & Operations en Jeroen van der Plank, IT Coördinator bij 538. “De koppeling tussen alle bedrijfsonderdelen luistert heel nauw. Daarnaast hebben we te maken met extreem veel data die in een sneltreinvaart groeit richting de 100TB in de komende drie jaar.We liepen tegen het einde aan van wat we tot op heden aankonden op het gebied van storage. Dat moest anders. Daarom wilden we in het nieuwe pand kunnen werken met op de toekomst gerichte IT. Dat gold voor zowel de werkplekken als de storage. Met EMC Isilon scale-out NAS kunnen we eenvoudig een storageomgeving creëren die op te schalen is tot over de tien petabytes en die 85 Gigabyte datadoorvoer levert per seconde. Het is een file-based storagesysteem, gericht op ongestructureerde data. De clustering met minimaal drie nodes is heel simpel en snel te realiseren, zonder downtime van het cluster. Tot aan twee petabyte kan in één volume worden geadresseerd en is dus prima geschikt voor de videobestanden van 538. En dat maakt EMC
Isilon tot een ideaal storage-platform voor iedere fase van onze mediaworkflowcyclus.”

Keuze EMC
EMC is een van de belangrijkste producenten van informatie-infrastructuurtechnologieën en –oplossingen. EMC helpt organisaties van elke omvang de prestaties te verbeteren en een hogere toegevoegde waarde uit hun informatie te halen. Dit gegeven is niet aan 538 oorbijgegaan. “We hebben gekeken naar wat onze concurrenten hebben staan en ook daar kwam EMC sterk naar voren. Isilon is echt gebouwd naar de mediabranche toe en heel sterk in de videomarkt. We hebben met name voor de EMC Isilon NL-series gekozen vanwege het beheergemak en de schaalbaarheid van het platform. En ook omdat binnen 538 iedereen met ICT te maken heeft, zijdelings of volledig zoals de mensen uit de productie. We hopen met de keuze voor EMC een basis te hebben gevormd waarmee we voorlopig vooruit kunnen. We hebben tenslotte te maken met veel luisteraars en kijkers en die willen we niet teleurstellen. De kans hierop is echter dankzij EMC bijzonder klein.”

  

Terug naar nieuws overzicht