Een robuust en schaalbaar IaaSplatform voor Delaware Consulting
06-01-2013
Deel dit artikel:

Een robuust en schaalbaar IaaSplatform voor Delaware Consulting


Delaware Consulting is een internationale IT-dienstverlener met Belgische roots die oplossingen en diensten aanbiedt gebaseerd op technologie van Microsoft en SAP en OpenText. Om het stijgende aantal klanten en het groeiende dienstenaanbod in België en daarbuiten te ondersteunen, zocht het bedrijf een partner die een IaaS-platform (Infrastructure as a Service) op maat kon aanbieden. Terremark, onderdeel van Verizon, stelde een schaalbare en robuuste oplossing voor die Delaware Consulting toeliet eigen software bovenop de IaaS-laag aan te bieden.

Nood aan een beheersbaar platform 

Voordien huurde Delaware enkele racks met servers bij verschillende Cloud Service Providers. Die servers werden tot op zekere hoogte gevirtualiseerd en er werden back-ups op tape gemaakt, die regelmatig offline gehaald moesten worden. Meer niet. Door de sterke groei van het bedrijf in de laatste jaren werd het serverpark alsmaar onoverzichtelijker. Disk-ruimte en RAMgeheugen namen exponentieel toe. Niet alleen groeide het aantal demo’s dat werd gegeven, ook het portfolio van verschillende oplossingen breidde sterk uit. “We hadden geen idee van hoeveel systemen we in ons portfolio hadden,” aldus Steven Fleurent, CIO van Delaware Consulting. “Bovendien zorgde de expansie voor een dalende performantie van de servers. Het beheer ervan werd daardoor een hele uitdaging. Zo konden we ook het gebruik van de servers niet aan onze klanten doorrekenen. Er was een dringende nood aan een gemakkelijk schaalbare en meer robuuste oplossing waarmee we de komende drie jaar zorgeloos tegemoet konden gaan. En die vonden we bij Terremark.

Kwaliteitsoplossing op maat
De demoprogramma’s bij Delaware Consulting draaien niet constant. De pre-salesverantwoordelijken gebruiken ze op specifieke momenten. De demo’s nemen dus wel geheugenruimte in, maar vragen geen voortdurend hoog CPU-gebruik. Steven Fleurent: “We hadden geen behoefte aan een IaaS-oplossing uit de top van het segment. En zelf een datacenter beginnen, zou te complex zijn. Bovendien is het niet onze core business.” 

Delaware Consulting ging met Terremark praten en vond een oplossing. “Terremark bood ons een IaaSplatform op maat van ons bedrijf aan een gunstige prijs-kwaliteitverhouding,” zegt Steven Fleurent. “We kunnen zelf op dit IaaS-platform de softwarelaag bouwen voor onze klanten. De data wordt opgeslagen in twee verschillende data centers, waardoor er altijd een back-up beschikbaar is. Bovendien hebben we een duidelijk zicht op het aantal softwaresystemen. Ten slotte kunnen we de gebruikte diensten aan onze interne en externe klanten doorrekenen.”

Voor een kmo als Delaware Consulting is snelheid een belangrijke troef. “Als een klant vroeger een nieuw softwaresysteem wilde, dan duurde dat al gauw een dag of vier. Vandaag kunnen we binnen enkele uren makkelijk een vijftal nieuwe systemen aanmaken,” vertelt Steven Fleurent. “En onze projectmanagers zijn in staat om live een performante demo bij onze klanten te geven. De extra verwerkingscapaciteit die daarvoor nodig is, kan snel worden bijgeschakeld.

Op dezelfde golflengte
De migratie naar het nieuwe platform verliep vlot, ondanks de hoge tijdsdruk. “In drie weken was de klus geklaard. Zonder Terremark hadden we dat nooit in zo’n korte tijd kunnen realiseren,” zegt Steven Fleurent. “Terremark is in staat om mee te denken met een bedrijf van onze omvang. Hun pragmatische aanpak is vergelijkbaar met de onze. Daardoor zaten we snel op dezelfde golflengte.” 

De service van Terremark stopt niet bij de implementatie. “Terremark beschikt over een bijzonder efficiënte en klantvriendelijke service desk die in onze tijdzone ligt en ons in het Nederlands te woord staat,” besluit hij. “Voor ons klopt alles: het financiële plaatje, de expertise en de technologie van Terremark garanderen ons een zorgeloze toekomst.”

TERREMARK CASE DELAWARE CONSULTING

Vraag

 • Een IaaS platform om eigen softwarediensten op aan te bieden
Oplossing
 • Private cloudplatform
 • Volledig ontdubbeld VMWare-platform
 • Redundante 1 Gbit internetverbinding
 • Flexibiliteit in het koppelen van verschillende MPLS-netwerken (van eindklanten)
 • OPEX-model (Delaware doet geen investering in de hardware)
 • Veiligheid gegarandeerd door Cisco ASA-technologie (firewall, VPN …)
 • NetApp opslagoptimalisatie via deduplicatie
 • Flexibele gegevensbescherming via NetApp SnapVault
 • Tier-2 Fibre Channel opslagmodel (opslag geoptimaliseerd voor snelheid of voor ruimte)
Voordelen
 • 99,9% beschikbaarheidsgarantie op hardwareplatform
 • Robuust systeem
 • Hoge schaalbaarheid voor piekmomenten
 • Flexibele oplossing met selfservice
 • Plaform op maat
 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters