ASPEX kiest voor een hoogwalitatieve IaaS-monitoringomgeving
21-10-2012
Deel dit artikel:

ASPEX kiest voor een hoogwalitatieve IaaS-monitoringomgeving


Application Service Provider ASPEX levert SaaS-diensten (Software as a Service) aan onafhankelijke vendors en resellers die actief zijn in segmenten zoals HR, accountancy, bouw en logistiek. Om in de toekomst ook klanten met specifieke SLA’s (Service Level Agreements) te kunnen bedienen, ging het bedrijf op zoek naar een geschikte externe IaaS-omgeving (Infrastructure as a Service) voor de eigen monitoringdiensten. De keuze viel op het Infinistructure® platform van Terremark. De hoofdreden? Voor een betaalbare kost kreeg ASPEX toegang tot echte speerpunttechnologie.

Flexibel inspelen op groeiende klantenportefeuille ASPEX maakte initieel de loonadministratiesoftware van SD Worx voor iedereen binnen de organsiatie via het internet beschikbaar. Al snel breidde het hostingaanbod uit naar andere HR-applicaties zoals voor tijdsregistratie, accountancy, e-learning and performance management. Sinds 2009 is ASPEX een volwaardige, autonoom opererende SaaS-speler. Niettemen gebruikte het nog steeds de hostingdiensten van de IT-afdeling van SD Worx.

ASPEX levert nu ook zijn diensten aan bedrijven actief in tal van sectoren. Deze gevarieerde klantenportefeuille zorgt ook voor een grotere diversiteit in SLA’s rond beschikbaarheid. Daarom had ASPEX nood aan een flexibele IaaS-omgeving van waaruit het de intern ontwikkelde monitoringdiensten kon aanbieden. Zo’n tweede, extern IaaS-platform zou de organisatie bovendien toelaten een meer neutrale positie in te nemen ten opzichte van haar klanten.

Een IaaS-omgeving klaar voor de toekomst
De samenwerking met Terremark begon met een proof-of-concept-project. Dit liet ASPEX toe een idee te krijgen van de manier waarop Terremark zou omgaan met een plotse vraag naar meer flexibiliteit. Die test doorstond het Infinistructure® platform van Terremark met verve. Vandaag functioneert de infrastructuur en het monitoring-platform volledig naar de verwachtingen van ASPEX. “Als we in de toekomst klanten hebben met specifieke SLA’s die bijvoorbeeld tussen de kantooruren lager zijn, dan kunnen we snel schakelen met de IaaS-omgeving van Terremark,” aldus Petro Aerts, Business Unit Manager bij ASPEX. “Bovendien is de beschikbaarheid van het Infinistructure® platform met 99,8 % maximaal zonder navenante kosten en zijn er uitgebreide SLA’s.” 

En dankzij de schaalbaarheid van de oplossing is ASPEX En dankzij de schaalbaarheid van de oplossing is ASPEX klaar voor de toekomst en voor verdere groei inzake efficiënte en onafhankelijke monitoringactiviteiten. ASPEX moet niet wachten op de oplevering van hardware, de virtuele machines staan klaar. En zowel opslagcapaciteit als bandbreedte zijn schaalbaar.

Professionele aanpak
ASPEX koos ook voor Terremark vanwege de allesomvattende professionaliteit die de organisatie aan de dag legt. Petro Aerts: “We kenden de goede reputatie van Terremark en zagen die bevestigd. Terremark is enorm professioneel op alle vlakken: in de projectopvolging, in de kwaliteit van de infrastructuur, en ook in de snelheid en de flexibiliteit van hun IaaS-oplossingen. Terremark is voor ons de Mercedes onder de IaaS-leveranciers.” Een heldere scopebepaling en een vlekkeloze projectopvolging waren andere pluspunten volgens Petro Aerts: “Terremark respecteerde de afgesproken timings en de communicatie verliep bijzonder vlot en transparant.” 

Ook over een eventuele toekomstige samenwerking is hij positief: “Als we klanten hebben die passen in het IaaS-aanbod van Terremark, zullen we zeker de mogelijkheden verkennen voor een verdere samenwerking.”
 

Over ASPEX – www.aspex.be
ASPEX werd in 2002 opgericht als een afdeling van HR-dienstenleverancier SD Worx om de software voor de loonverwerking via internet voor iedereen in de organisatie beschikbaar te maken. Al snel breidde het hostingaanbod van ASPEX uit naar andere HR-applicaties zoals voor tijdsregistratie, accountancy, e-learning and performance management. Sinds 2009 is ASPEX een volwaardige, autonoom opererende SaaS-speler en biedt het ook vendors en resellers actief in HR, boekhouding, bouw, detailhandel en logistiek SaaS-diensten aan. ASPEX begeleidt hen bij het hosten van applicaties in de Cloud, en dit zowel op technologie- als op businessvlak. Bij ASPEX werken 20 medewerkers. Zij staan samen in voor meer dan 120.000 eindgebruikers en een jaaromzet van meer dan 5 miljoen euro.  

TERREMARK CASE – ASPEX

Nood

  • Een extern IaaS-platform voor optimale monitoringmogelijkheden

Oplossing

  • Infinistructure® platform gebaseerd op VMwaretechnologie
  • Door Terremark beheerd en onderhouden via het DigitalOps® platform 


Voordelen

  • Geen voorinvestering
  • Hoge beschikbaarheid zonder hoge kosten
  • Schaalbaarheid voor groei
  • Flexibiliteit om snel te kunnen schakelen

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters