LetterGen bouwt toonaangevende IT-infrastructuur met Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat Enterprise Linux
17-08-2012
Deel dit artikel:

LetterGen bouwt toonaangevende IT-infrastructuur met Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat Enterprise Linux


FAST FACTS: 
Klant LetterGen NV 
Klant sinds 2010 
Sector Softwareontwikkeling 
Ligging België
Red Hat partner BTR Services, een Advanced Business Partner van Red Hat

LetterGen streeft ernaar kostenefficiënte, schaalbare computing resources te bouwen. Door te migreren van VMware naar Red Hat Enterprise Virtualization met Red Hat Enterprise Linux als besturingssysteem heeft LetterGen de kosten met 67 procent verminderd, het gebruik uitgebreid, het onderhoud van het systeem geoptimaliseerd en de dienstverlening verbeterd.

Migratiepad VMware naar Red Hat Enterprise Virtualization
Software Red Hat Enterprise Virtualization; Red Hat Enterprise Linux
Hardware IBM x3650 2u servers; IBM DS3400 SAN and EXP3000; Supermicro SAN STI7N1220

“Red Hat Enterprise Virtualization bood ons dezelfde functies als VMware tegen een lagere prijs.” - Vincent Van der Kussen, systeemingenieur open systemen bij BTR Services


Informatie transformeren naar beter communicatie

LetterGen NV uit Boom, België, werd opgericht in oktober 2009 als een dochteronderneming van BTR Services, een in 2005 opgerichte IT-dienstverlener. De LetterGen Document Management Software is een ultramodern documentgeneratiesysteem gebaseerd op open standaarden. Zijn mogelijkheden gaan van interactieve, directe, en high-volume batch generatie van correspondentie en formulieren tot interactieve documenten die in een workflow kunnen worden gebracht voor goedkeuringen, samenwerkingen, digitale handtekeningen, en leveringen via e-mail, fax, drukwerk, of webportalen. De documenten kunnen worden gegenereerd als OpenDocument Text, Microsoft Word Document, Portable Document Format, Tagged Image File Format, of een JPEG Compliant Image. 

De zoektocht naar een schaalbare, stabiele gevirtualiseerde omgeving

In 2011 plaatste de Deloitte Fast 50, een verkiezing van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven, LetterGen op plaats 30. Maar de Belgische onderneming wil in de toekomst zijn groeiplannen realiseren en daarbij competitief zijn. Hiervoor is een schaalbare en stabiele omgeving die makkelijk kan groeien zonder hoge kosten onontbeerlijk. Aangezien het bedrijf steeds meer virtuele machines creëert, gemiddeld een tiental per maand, en migratie van virtuele machines niet mogelijk was, zocht het bedrijf een nieuwe oplossing waarbij schaalbaarheid, beter onderhoud en een future proof omgeving belangrijke voorwaarden zijn.

“Onze VMware ESXi-omgeving, bestaande uit twee IBM x3650-servers en een IBM x3650-server met een Virtual Center-installatie, bood niet de nodige schaalbaarheid om echt succesvol te zijn. Bovendien was onze structuur niet geschikt om een aantal los verspreide machines mee op te nemen”, aldus Vincent Van der Kussen, systeemingenieur open systemen bij BTR Service, die verantwoordelijk was voor de migratie.

Daarnaast moest LetterGen, als een host onderhoud nodig had, zijn machines afsluiten omdat het bedrijf geen virtuele machines kon migreren naar een andere host. Wanneer die afsluitprocedure plaatsvond, was het systeem enkele uren offline voor onderhoud, en dit om de drie maanden. Als LetterGen zijn VMware ESXi-omgeving zou uitbreiden om deze problemen op te lossen, zou dat een significante investering betekenen voor het bedrijf.

Red Hat-technologieën spelen een belangrijke rol in de langetermijnstrategie van LetterGen

Na een demonstratie en verschillende interne tests was LetterGen gemakkelijk te overtuigen dat Red Hat Enterprise Virtualization voldoet aan al zijn systeemvereisten. “Alle functies die we wilden, zitten in één pakket,” aldus Van der Kussen. “Bovendien bood Red Hat Enterprise Virtualization ons dezelfde functies als VMware tegen een lagere prijs.”

Om te migreren van VMware naar Red Hat Enterprise Virtualization nam LetterGen BTR Services in de arm, een Red Hat Premier Business Partner die gespecialiseerd is in Red Hat Enterprise Virtualization. Met behulp van de RHEV V2V-tools was BTR Services in staat om machines met Windows 2008 en Red Hat Enterprise Linux automatisch te converteren van het VMware-formaat naar het Red Hat Enterprise Virtualization-formaat.

“V2V werkt perfect en heeft ons heel wat tijd bespaard,” verduidelijkt Van der Kussen. “Virtuele machines handmatig converteren van VMware is zeer tijdrovend als gevolg van de installatie set-up. Met V2V gebeurt dit automatisch en kunnen we het zo programmeren dat bepaalde virtuele machines ‘s nachts worden gemigreerd.”

LetterGen heeft 95 procent van zijn infrastructuur gevirtualiseerd, waaronder webservers (Apache), fileservers gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux (Samba), Active Directory, databaseservers MySQL, MS SQL en DB2, JBoss Community projecten en WebSphere applicatieservers, evenals de volledige ontwikkelings- en testomgeving. 

De besturingssystemen die worden ingezet op de virtuele servers zijn WindowsServer 2008 of Red Hat Enterprise Linux. Momenteel bestaat de Red Hat Enterprise Virtualization-cluster van het bedrijf uit drie hypervisor hosts die in totaal meer dan 100 virtuele servers ondersteunen. Er zijn plannen om die capaciteit te vergroten.

De ontwikkelomgeving maakt hoofdzakelijk gebruik van opensourcetools zoals Subversion, Hudson en JBoss, terwijl de backend van LetterGen op Java draait. “De keuze voor een Linux-platform en de ondersteuning van een marktleider als Red Hat was een logische beslissing,” licht Van der Kussen toe. “Het open karakter geeft ons de mogelijkheid zeer flexibel te werken.”

De Red Hat-technologieën spelen ook een belangrijke rol in de langetermijnstrategie voor de IT-infrastructuur van LetterGen. “Momenteel draait bijna 60 procent van onze infrastructuur op Red Hat, en we proberen services te draaien op Red Hat waar mogelijk, omdat we weten dat het extreem stabiel is en geen ingewikkeld licentiebeheer vereist, wat tijd vrijmaakt voor andere activiteiten,” aldus Van der Kussen.

LetterGen verlaagt kosten met 67 procent dankzij Red Hat Enterprise Virtualization

Er zijn verschillende voordelen van de Red Hat-oplossingen die LetterGen hebben geholpen bij de omvorming van zijn IT-infrastructuur. Eerst en vooral heeft LetterGen, dankzij de abonnementskosten van Red Hat Enterprise Virtualization en de onbeperkte virtuele gastrechten die beschikbaar zijn bij de Red Hat Enterprise Linux-abonnementen, een kostenbesparing van 67 procent kunnen doorvoeren, terwijl het systeem wel dezelfde functies aanbiedt en minder systeemonderhoud vraagt.

Dankzij Live Migration, een van de redenen voor de overstap, kan het IT-team nu efficiënter gebruik maken van de virtualisatiecluster door virtuele machines te verplaatsen van de ene host naar de andere, zonder de prestaties in gevaar te brengen. Bovendien kunnen hosts dankzij de onderhoudsbeheerfuncties worden geüpgraded en onderhouden terwijl de virtuele machines draaien. Het resultaat is minder downtime en een verhoogde beschikbaarheid. Samen met de verhoogde workloadmobiliteit door Live Migration heeft die verhoogde beschikbaarheid ertoe geleid dat ook andere groepen in het bedrijf, uit andere tijdszones, intensiever gebruik kunnen maken van de IT-infrastructuur. Ontwikkelaars en testingenieurs in India en Brazilië krijgen nu gemakkelijk toegang tot de virtualisatieclusters en kunnen hun werk efficiënter plannen.

“Het systeem is zodanig stabiel dat er de laatste 18 maanden geen problemen zijn geweest,” vertelt Van der Kussen. “Tot nog toe zijn we gevrijwaard gebleven van downtime.”

Met Red Hat Enterprise Virtualization is LetterGen in staat de nodige schaalbaarheid voor zijn klanten te behouden en kan het bedrijf gemakkelijk uitbreiden om zijn groeiende ambitie te ondersteunen. “Dankzij de verhoogde flexibiliteit kunnen we uitbreidingen nu gemakkelijker uitvoeren. Het open karakter van het systeem biedt meer flexibiliteit om de omgeving aan te passen,” besluit Van der Kussen.

“Red Hat heeft zijn staat van dienst bewezen met uitstekende prestaties. Ondanks het feit dat we nu een minder krachtig SAN-tool hebben, zijn de prestaties toch verbeterd omdat het een langzamere disk gebruikt en we in staat zijn meer virtuele machines te draaien op één host.”

In de toekomst wil LetterGen meer opensourcetechnologieën gebruiken. Het heeft bovendien plannen om te werken met Puppet, een opensourcetool voor configuratiebeheer, naast andere tools die continu kunnen worden ingezet opdat het ontwikkelingsproces wendbaarder wordt. LetterGen bestudeert ook de voordelen van cloud computing, en is van plan te vertrouwen op de oplossingen en best practices van Red Hat om zijn cloudinfrastructuur in de toekomst uit te bouwen. 

Terug naar nieuws overzicht