Xerox bouwt op een storageomgeving met een hoge performance
24-06-2012
Deel dit artikel:

Xerox bouwt op een storageomgeving met een hoge performance


Al ruim een halve eeuw is Xerox toonaangevend op het gebied van documenttechnologie en -diensten. Dankzij de overname van Affiliated Computer Services is Xerox wereldwijd marktleider op het gebied van business process management en documentbeheer. Zij bieden wereldwijd diensten aan voor declaratieverwerking, geautomatiseerde tol transactie, klantenservicecenters en HR Benefits Management. In Nederland werkt Xerox vanuit een aantal vestigingen waaronder een sales- en marketingkantoor in Breukelen en een logistiek centrum en productiefaciliteit in Venray. In totaal werken er in de Venrayse vestiging 800 personen die verantwoordelijk zijn voor logistiek, productie van consumables, en services waaronder Finance en IT.

De uitdaging: hogere beschikbaarheid van data
Vanuit Venray levert Xerox machines, onderdelen en consumables zoals toners en photoreceptors aan afnemers door heel Europa en ver daar buiten. In het spares-magazijn zijn ruim 80.000 artikelen op voorraad. De services die Xerox levert zijn voor groot deel afhankelijk van het bestaande order management- en warehouse managementsysteem.  Beide applicaties draaien op een OpenVMS-systeem. De planning van de supply chain loopt als een geoliede machine, al gaat dat niet altijd vanzelf. 

Technical Services Manager Wiel van de Pasch licht toe wat er in de afgelopen maanden moest gebeuren om de ITdienstverlening zo soepel mogelijk te houden. “Alle gebruikersdata en data binnen onze supply chain werden opgeslagen in twee aparte omgevingen: de eerste was een SAN in een gespiegelde opstelling tussen onze locatie in Venray en een uitwijklocatie op vier kilometer afstand in Oostrum. De tweede omgeving betrof een aparte omgeving voor de data binnen het OpenVMS-systeem, tevens gespiegeld. Deze omgeving draaide op een MSA1000 van HP”, zegt Van de Pasch.

De hardware, aangekocht in 2006, bleek naar verloop van tijd niet aan de groei van de hoeveelheid data te kunnen voldoen. De capaciteit van 20Tb bleek in de loop van 2011 te krap te zijn. Het order-picking proces in het magazijn had hieronder te lijden. “Als een zending voor een bepaalde engineer ingepakt is, moet dit als levering in diverse systemen verwerkt worden. Vervolgens wordt er een specifiek vervoerderslabel geprint. Dit hele proces, dat over meerdere applicaties loopt, moet binnen 4 seconden zijn afgerond. Doordat dat de datacapaciteit niet meer voldeed, kwam dit proces in gevaar”, vertelt Van de Pasch. “We wilden een hoge beschikbaarheid van data, maar ook dit kon naar verloop van tijd niet worden gewaarborgd. Het systeem viel een enkele keer uit en de storage moest dan handmatig worden hersteld.”

De oplossing: technologische refresh van de storageomgeving met een NetApp FAS3240A Metro-Cluster
“In 2011 gingen wij op zoek naar een goed alternatief voor de storageomgeving”, vervolgt Van de Pasch. “We dienden hierbij te voldoen aan de wereldwijde lijst van Xerox-preferred suppliers. Storageleverancier NetApp stond op deze lijst. Uiteraard keken we niet alleen naar deze lijst, maar ook naar de interne behoeften. Hierbij kwam naar voren dat de nieuwe storageomgeving een duidelijke verbetering in capaciteit, performance en stabiliteit moest bieden. Daarnaast moest de storageomgeving klaar zijn voor Het Nieuwe Werken, waarbij virtuele werkplekken ingericht moesten worden. Na overleg met ons management, onze vertrouwde adviseur Detron ICT Solutions, IT-distributeur Altimate en NetApp waren we overtuigd dat NetApp ook daadwerkelijk de beste oplossing kon leveren.”

NetApp adviseerde om een FAS3240A MetroCluster te implementeren op beide storagelocaties in Venray en Oostrum. Maar de IT-afdeling was hierover nog wel erg sceptisch in het begin. “We wilden er 100% zeker van zijn dat de performance beter was dan de huidige storageomgeving”,  zegt Van de Pasch. “Bij uitval moest de eindapplicatie blijven draaien. Daarom maakten wij de afspraak dat het gehele systeem weer teruggestuurd mocht worden als het niet aan onze eisen zou voldoen. We hebben het systeem uitgebreid getest en goed bevonden. Het resultaat is dat we de NetApp-omgeving in februari 2012 in gebruik hebben genomen.” De aparte OpenVMS-omgeving wordt nu aangepakt. De MSA1000 van HP is aan vervanging toe. “NetApp’s oplossing past ook prima bij het OpenVMS-systeem”, vervolgt Van de Pasch. “Dit komt ons heel mooi uit, aangezien er daardoor geen aparte support en backup hoeft te komen en de hoge beschikbaarheid van data precies hetzelfde is.”

De voordelen: aanzienlijke capaciteitswinst en betere performance
Door efficiënter gebruik van de disks en de deduplicatie-oplossing van NetApp kan Xerox ruim 30% procent meer data kwijt in de storageomgeving. Een groot aantal kritische databaseapplicaties werkt een factor 3 tot 4 sneller dan voorheen. Daarnaast boekt de organisatie winst binnen het logistieke systeem. De 4 seconden targettijd voor het labellen van spares-zendingen wordt niet meer overschreden. De nachtelijke processen zoals backup en interfacing van grote hoeveelheden data naar een rapportage systeem zijn versneld zodat dit nu eenvoudig binnen de nachtelijke uren uitgevoerd kan worden. Verschillende processen zijn van ruim één uur in de oude situatie verkort naar 10 tot 15 minuten.

De goede performance van de storageomgeving biedt Xerox ook de mogelijkheid om VDI uit te rollen en het kantoor in te richten volgens Het Nieuwe Werken. “We hebben het plan om op korte termijn 350 van de 600 PC-gebruikers een virtuele werkplek te bieden. Voor de overige gebruikers hebben we iets langer de tijd nodig, aangezien zij gebruik maken van specifieke applicaties”, licht Van de Pasch toe. “Verder gaan we nu zo snel mogelijk de storage voor de OpenVMS-omgeving integreren. Daarnaast werken we aan een Comm-Vault-oplossing die voorziet in backup to disk. Verder gaan we bekijken of we een soortgelijke storage opzet ook binnen andere Xerox-vestigingen kunnen gaan toepassen.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage