Case PQR: EasyVDI, een snelle start
03-02-2012

Case PQR: EasyVDI, een snelle start


Virtualisatie, een virtuele werkplek, het aanbieden van complete ICT-infrastructuren ‘as-a-service’, cloud computing, Virtual Desktop Infrastructure. Weet u of deze concepten interessant zijn voor uw organisatie? Zijn dit allemaal ingewikkelde trajecten? Of kan het ook anders? Bestaat er ook een vereenvoudigde vorm van VDI?
 

VDI = moeilijk

Het implementeren van een virtuele desktop infrastructuur is geen sinecure. U moet goed weten welke ICT-middelen uw medewerkers nodig hebben om productief te zijn en welke impact virtualisatie heeft op de infrastructuur in uw organisatie. Prestatie van het netwerk, opslag, wat moet wel en wat moet niet gevirtualiseerd worden. Om hierover een gefundeerd besluit te kunnen nemen, zijn vaak veel kostbare consultancy-uren nodig. Ook is het van belang grondig te onderzoeken voor welke functies VDI zinvol is. Veel bedrijven zien op tegen deze veelomvattende, kostbare en tijdrovende exercitie.  

Makkelijk kan ook!

Daarom heeft PQR speciaal voor bedrijven met standaard werkplekken, het EasyVDI concept ontwikkeld. Ieder bedrijf is anders en iedere organisatie vraagt om een andere VDI-aanpak. Maar wanneer hele afdelingen of groepen medewerkers een uniforme werkplek met standaard functionaliteit nodig hebben, is EasyVDI dé oplossing.  

EasyVDI

EasyVDI is een kant-en-klare oplossing voor desktopvirtualisatie, een virtuele desktopinfrastructuur ‘in a box’. Met deze oplossing kunt u als klant snel meters maken. Geen complexe consultancy-trajecten en geen tijdrovende VDI-implementatie, maar een vereenvoudigde versie. Een lang ontwerptraject is niet nodig. Deze kant-en-klare oplossing kan op basis van best practices snel geïmplementeerd worden en u kunt snel aan de slag met uw eigen VDI-werkplekken.  

Het Nieuwe Werken

Bedrijven met veel taakwerkers of kantoorpersoneel kunnen met dit concept eenvoudig in één keer een groot aantal werkplekken virtualiseren. Medewerkers kunnen, ongeacht locatie, device of tijd, veilig toegang tot hun persoonlijke werkomgeving krijgen. EasyVDI is geschikt voor bedrijven die medewerkers een standaard gevirtualiseerde desktop willen aanbieden, zodat zij altijd en overal kunnen werken. EasyVDI brengt ‘Het Nieuwe Werken' zo voor een nieuwe groep medewerkers binnen handbereik.  

Gewoon doen!

Steeds meer van onze klanten stappen over op deze vorm van virtualiseren. EasyVDI is eenvoudiger, het is getest, het beïnvloed niet in één keer uw hele infrastructuur, het kost relatief weinig en het is een toekomstvaste oplossing. EasyVDI zorgt voor een snelle start.  
Wilt u ook overstappen op VDI, maar weet u niet zeker of EasyVDI binnen uw infrastructuur past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bas ter Heurne, Sales Manager PQR

P.S. Bekijk hier onze waardepropositie over EasyVDI.
 
Download hieronder de PDF.
 

Terug naar nieuws overzicht