Virtualisatie en private clouds met Dell en Microsoft
03-02-2012

Virtualisatie en private clouds met Dell en Microsoft


Wanneer u de ICT-media of gesprekken op uw werk hebt gevolgd, zal de sterke belangstelling voor private cloud-architecturen u niet zijn ontgaan. De private cloud is één van de belangrijkste trends voor de komende jaren en zal bedrijven onder meer helpen om hun bedrijfsprocessen te standaardiseren en de flexibiliteit ervan te vergroten. Met private clouds kunnen bedrijven de voordelen van servervirtualisatie naar een hoger peil brengen.

Naast de eerder genoemde voordelen van een gevirtualiseerde omgeving biedt de private cloud nieuwe mogelijkheden. Bedrijven kunnen ICT-capaciteit bijvoorbeeld aan meerdere klanten tegelijk verhuren en hen selfservicemogelijkheden aanbieden waarmee ze alles naar wens kunnen inrichten. Dit maakt het mogelijk om klanten te bedienen op basis van een 'Infrastructure-as-a-Service'-model. Maar ondanks de vele voordelen die private clouds u te bieden hebben, is het vaak een tijdrovende en kostbare aangelegenheid om alles voor te bereiden en te implementeren. Uw personeel wordt daardoor afgeleid van initiatieven die de groei van uw onderneming en de efficiëntie van uw bedrijfsvoering bevorderen.

Dell en Microsoft werken nu samen om een oplossing te bieden waarmee private cloud- en virtualisatietechnologieën op snelle wijze kunnen worden geïmplementeerd en beheerd. Gezamenlijk bieden zij geïntegreerde oplossingen aan als antwoord op belangrijke beheeruitdagingen, zoals de flexibiliteit van een infrastructuur, het verplaatsen van workloads met behoud van connectiviteit met de netwerkstructuur en het optimaliseren van de bedrijfscontinuïteit.

De oplossing omvat onder meer de Dell Advanced Infrastructure Management (AIM)-software, softwaredistributie, patchbeheer en bewaking van de serviceniveaus met behulp van Microsoft System Center. Dankzij de hechte integratie tussen deze twee producten krijgen beheerders een optimaal overzicht van alle infrastructuren, besturingssystemen en applicaties. De ICT-organisatie profiteert daarnaast van de voordelen van een vereenvoudigde, geïntegreerde en centrale beheeroplossing.

En wie wil overstappen op een geïntegreerde virtuele infrastructuur, of misschien zelfs een private cloud, kan dat doen met de vStartm-oplossingen, die op basis van Microsoft Hyper-V zijn ontwikkeld. Het solutions engineering-team van Dell werkte nauw samen met Microsoft om in een eenvoudig, slim en snel traject naar een private cloud te ontwikkelen. Het resultaat is vStart 200 for Microsoft Private Cloud.

Dit omvat een op maat toegesneden server-, netwerk- en opslaginfrastructuur, Microsoft Hyper-V en Windows Server 2008 R2 DataCenter Edition. Het gast-serverbesturingssysteem van Microsoft wordt ondersteund met onbeperkte virtualisatierechten en Virtual Hard Drive (VHD) van Dell, wat een snelle implementatie van virtuele machines mogelijk maakt. De vStart 200m is getest en geschikt bevonden voor Microsoft Private Cloud Fast Track, zodat de hardware en software goed op elkaar worden afgestemd. Zo is het een kleine moeite om de stap te maken van een virtuele infrastructuur naar een private cloud. Alleen Microsoft System Center 2012 moet aan de omgeving worden toegevoegd.


Terug naar nieuws overzicht