Qwise verzorgt desktopvirtualisatie William Schrikker Groep
01-09-2011
Deel dit artikel:

Qwise verzorgt desktopvirtualisatie William Schrikker Groep


William Schrikker Groep uit Diemen is één van de eerste zorginstellingen in Nederland die volledig is overgestapt op Het Nieuwe Werken. De William Schrikker Groep is een landelijk werkende instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Zij richt zich op kinderen met een beperking of chronische ziekte, maar ook op kinderen van ouders met een beperking. De ongeveer 1.100 medewerkers kunnen sinds kort allemaal plaatsonafhankelijk werken dankzij de nieuwe IT-omgeving, die de instelling samen met Qwise, specialist in virtualisatie en cloud computing, realiseerde.

William Schrikker Groep (WSG) had hiervoor twee IT-omgevingen: een traditionele omgeving met desktops met lokale applicaties voor de 350 werkplekken op het hoofdkantoor in Diemen en een virtuele Citrix-omgeving voor de ongeveer 900 ambulante medewerkers. Nu heeft de zorginstelling één desktopvirtualisatieplatform waarbij een aantal applicaties gestreamd worden aangeboden. Daardoor kunnen nu alle medewerkers plaatsonafhankelijk werken. Het nieuwe platform ondersteunt bovendien zware multimediatoepassingen. WSG maakt veel gebruik van multimedia om medewerkers te informeren. Dankzij dit platform kunnen medewerkers nu ook video’s of live-bijeenkomsten vanuit huis volgen.

Grote omslag voor WSG

De overstap naar het nieuwe systeem voor alle medewerkers en de upgrade van de capaciteit en mogelijkheden van het platform werden aanvankelijk volledig door WSG zelf uitgevoerd. Al snel in het traject werd een beroep gedaan op Qwise uit Amsterdam. Hoofd ICT Jaap Nieuwmeijer van WSG: “Technisch was het een grote omslag en achteraf  hadden we dit project nooit zelfstandig op dit niveau kunnen uitvoeren. Qwise startte met een review van het al lopende traject en daaruit kwam een aantal nuttige zaken. Vervolgens is het project gezamenlijk voortvarend aangepakt. De kennis en ervaring van de specialisten hebben dit project naar een hoger niveau getild. We hebben nadrukkelijk gekozen voor kwaliteit; niet de kosten of de opleverdatum waren leidend. Die keuze heeft zich uitbetaald: het project is een groot succes geworden en het resultaat is boven verwachting.” Na de afronding van de implementatie van de nieuwe omgeving, verzorgt Qwise nu de derdelijns ondersteuning voor de beheerders van WSG.
 

Terug naar nieuws overzicht