Redactie - 10 augustus 2014

ICT-storing VUmc is voorbij


Sinds zaterdag 9 augustus 10.30 uur is VU Medisch Centrum (VUmc) Amsterdam weer volledig operationeel. ICT-systemen draaien en zijn stabiel. Ook acute patiënten zijn weer welkom.

Vrijdag 8 augustus kreeg VUmc als gevolg van een externe stroomstoring te maken met een grote uitval van ICT-systemen. Dit gaf veel hinder en er zijn extra maatregelen genomen om vitale zorgprocessen veilig te kunnen continueren. Zo is een aantal geplande, niet urgente, patiënten gebeld voor een andere afspraak. De SEH werd gesloten voor acute, ernstige patiënten. Ambulante patiënten waren gewoon welkom.

De ICT-systemen waren sinds vrijdagavond weer functioneel maar nog niet stabiel. Om die reden reden er nog steeds geen ambulances naar VUmc.

Zaterdagochtend zijn de ICT-systemen uitvoerig getest en bleken ze stabiel. VUmc kan nu weer op normaal niveau functioneren. Het ziekenhuis meldt: "VUmc start direct een onderzoek naar de oorzaken van de externe stroomstoring en deze grote ICT uitval. VUmc biedt iedereen die van deze uitval problemen heeft ondervonden zijn verontschuldigingen aan."

Door: Witold Kepinski

 

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024