Redactie - 09 augustus 2014

Tablets onder 7 inch met Windows Phone


Microsoft heeft een verandering in het beleid aangekondigd. Zo is het vanaf heden mogelijk voor fabrikanten om tablets te ontwikkelen met daarop het Windows Phone besturingssysteem, echter is dit alleen toegestaan indien het schermformaat niet groter is dan 7 inch.


Voorheen mochten de Windows-tablets alleen voorzien worden van Windows 8 of Windows 8.1 welke tevens ook geschikt is voor laptops en desktop-computers. Microsoft voegt de besturingsssystemen steeds meer samen, nu ontwikkelaars één app kunnen ontwikkelen die zowel op Windows 8.1 als Windows Phone werkt, is het kennelijk tijd geworden om Windows Phone toe te staan op kleine tablets.

In de praktijk zal een 7 inch tablet met Windows Phone aanvoelen als een opgerekte smartphone. Zodra ontwikkelaars hun apps gaan aanpassen zodat ze op zowel smartphones als tablet en laptops goed werken, zal het gebruik van Windows Phone op een tablet wel tot zijn recht komen. Aangezien een app dan waarschijnlijk ook als tablet zal worden weergegeven en niet als smartphone.

NvD