Redactie - 06 augustus 2014

Kempinski Hotels tekent wereldwijde raamovereenkomst met Infor


Kempinski Hotels, een van de oudste en meest luxueuze hotelketens van Europa, heeft een raamovereenkomst getekend met Infor, een leverancier van bedrijfssoftware.

De overeenkomst richt zich op het uitrollen van Infor EzRMS, de ‘revenue management’-oplossing van Infor voor de horecabranche die voor dit contract als Software-as-a-Service (SaaS) zal worden ingezet. Hotel Adlon Kempinski in Berlijn (foto), het op drie na grootste hotel van de keten, is het eerste Europese hotel dat van de diensten van Infor gebruik gaat maken. De keten bestaat in totaal uit 73 vijf-sterren hotels, verspreid over 31 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Hoteldata 

Kempinski koos voor Infor EzRMS vanwege de goede voorspellings- en analyse-engine van de oplossing. Het hoofdkantoor van Kempinski Hotels had behoefte aan beter inzicht in de prijs- en omzetinformatie van verschillende vestigingen. De uitgebreide functionaliteit en de ‘Total Revenue Management’-benadering van Infor EzRMS, viel, na een scherpe evaluatie, erg in de smaak. Vestigingsdirecteuren kunnen straks beschikken over een geïntegreerde oplossing waarmee ze rapportages en concurrentieanalyses kunnen opstellen, planningen en begrotingen kunnen maken en een dynamische prijsstelling in kunnen voeren. Bovendien is er contract en performance management mogelijk en kan de online reputatie in de gaten gehouden worden met Infor EzRMS. Verder geeft de dienst bijzonder gedetailleerd inzicht in transactiedata. Zo krijgt het hoofdkantoor zowel een regionaal als een gecentraliseerd beeld van hoteldata, met onder andere specificaties over de omzet, de verkoopkanalen en het type kamers.

Datasets

Infor EzRMS is onderdeel van Infor CloudSuite Hospitality, een groep cloud-oplossingen speciaal voor de horecamarkt. Deze nieuwe overeenkomst geeft vestigingsdirecteuren allerlei interessante inzichten door verbanden tussen datasets te leggen, bijvoorbeeld door de gegevens over de reputatie te combineren met weersverwachtingen en in-context web-analytics, aldus Infor.

De gegevens uit Infor EzRMS worden ook gebruikt door andere applicaties. Zo wordt de informatie gebruikt door de Infor Human Capital Management (HCM) applicatie om voorspellingen te doen voor de HR-afdeling. De gegevens worden ook gebruikt in de Infor Dynamic Enterprise Performance Management (d/EPM) applicatie om voorspellingen te doen over omzet- en kostenontwikkelingen, aldus Infor.

WK
 
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024