BlackBerry overleeft

BlackBerry overleeft

BlackBerry overleeft

26-07-2014

BlackBerry overleeft


Volgens John Chen, Ceo van BlackBerry verkeert het bedrijf buiten financieel gevaar. Volgens Chen liggen de overlevingskansen van BlackBerry rond de 80 procent. In maart lagen deze kansen nog op 50 procent, aldus Chen. "Ik voel denkt dat onze kansen zelfs nog beter zijn, maar ik geef nooit honderd procent kans, dat zou ons vervloeken", nogmaals Chen. "Maar we zijn zeker buiten gevaar."

Vorig jaar werd Chen aangesteld als interim-CEO bij de smartphone-ontwikkelaar. Ondertussen is hij bevorderd tot CEO. Zijn doel was om BlackBerry wederom levensvatbaar te maken. Dit wenste hij te bewerkstelligen door middel van bezuinigingen en herstructureringen.

Wederom ontwikkelen smartphones
Een aanvankelijke verkoop van het volledige bedrijf ging niet door, maar Chen wist wel enkele onderdelen van Blackberry te verkopen. Eerst werd er overwogen met de hele smartphone-tak te stoppen, echter besloot Blackberry toch weer nieuwe toestellen te ontwikkelen.

Minder verlies
Blackberry draait nog altijd verlies, echter zijn deze verliezen wel kleiner dan een jaar geleden. De kwartaalcijfers bleken dan ook boven de verwachting van de meeste analisten uit te stijgen. Ook het aandeel BlackBerry stijgt weer licht, het zit nu net boven de tien dollar. Op het moment dat Chen werd aangesteld noteerde het aandeel zes dollar. Echter heeft zij op haar hoogtijdagen een waarde van 230 dollar vertegenwoordigd.  

"De paniek is verdwenen. We zijn op weg een levensvatbaar bedrijf te worden en de vraag is nu hoe goed we zullen zijn. Voor het antwoord op die vraag heb ik wat tijd nodig." Chen geeft aan zes kwartalen nodig te hebben om BlackBerry weer winstgevend te maken.

Zakelijke markt
De nadruk komt weer op de zakelijke markt te liggen. Gericht op die markt komt Blackberry later dit jaar met nieuwe toestellen met toetsenbord, waaronder de vierkante Blackberry Passport. Het vierkante scherm van die telefoon is toegespitst op zakelijke functies als het bewerken van spreadsheets.

NvD 


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility