CIO heeft moeite met combinatie mainframe en mobile

CIO heeft moeite met combinatie mainframe en mobile

CIO heeft moeite met combinatie mainframe en mobile

22-07-2014

CIO heeft moeite met combinatie mainframe en mobile

 
Meer dan driekwart (76%) van de CIO’s vindt het moeilijk om mainframe-applicaties te ontwikkelen die mobiel toegankelijk zijn. Ook ondervinden veel CIO’s moeite bij het ontwikkelen van mobiele applicaties die gegevens onttrekken aan het mainframe, 84 procent zegt hiermee te worstelen. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties. In dit onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne, hebben 590 IT-managers en CIO’s openheid van zaken gegeven over de huidige stand van zaken van hun bedrijfskritische applicaties en hun toekomstverwachting met betrekking tot modernisering ervan.
 
Mobiele toegang is hard nodig
Inzoomend op de huidige stand van zaken zegt 58 procent van de CIO’s dat binnen hun organisatie gebruikers mobiel toegang nodig hebben tot mainframe-applicaties via een webbrowser. Bijna de helft (49%) geeft aan dat gebruikers toegang nodig hebben via een Android-applicatie en 36 procent via een iOS-applicatie. Deze percentrages contrasteren met het aantal mainframe-applicaties die reeds toegankelijk zijn voor mobiel gebruik. Gemiddeld genomen over alle organisaties van de respondenten is namelijk pas een derde van alle mainframe-applicaties toegankelijk voor mobiel gebruik. De CIO’s verwachten wel dat het aantal mobiel toegankelijke mainframe-applicaties met 39 procent zal toenemen de komende twee jaar.
 
Huib Klink, Senior Consultant/Pre Sales bij Micro Focus: “Mainframe-applicaties en mobile worden niet vaak in een adem genoemd. Dit is zonde, want dergelijke applicaties en mobiele platformen kunnen door modernisering prima hand in hand gaan. Door applicatieportals of andere moderniseringstools is het heel goed mogelijk om mainframe-applicaties te ontsluiten of te koppelen aan andere systemen. Alleen de user-interface voor mobile hoeft dan nog nieuw geschreven te worden in Java of .NET. Daar komt nog eens bij dat veel mainframe-applicaties die bijvoorbeeld geschreven zijn in COBOL, ook beschikbaar zijn voor het Java- en .NET-platform en de bijbehorende frameworks, dus ook voor mobiele platformen zoals Windows Phone en Android. CIO’s doen er dus goed aan om niet meteen te beginnen met het herschrijven of vervangen van applicaties om mobiele platformen te ondersteunen. Door middel van hergebruik blijft de integriteit, continuïteit en veiligheid gewaarborgd.”

PW


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility