Redactie - 26 juni 2014

Minister Kamp stelt Rene Penning de Vries aan tot beoogd Boegbeeld ICT


ICT creëert bij uitstek dwarsverbanden. Om deze dwarsverbanden binnen Topsectoren te stimuleren, het bredere bedrijfsleven beleid te versterken en ICT-innovaties krachtig bij te laten dragen aan economische groei, heeft Minister Kamp nu Penning de Vries benoemd tot beoogd Boegbeeld ICT.

Kamp: "In de toekomst blijft ICT een grote rol spelen. Denk aan Big Data, the internet of things, doorbraken in de zorg, toename van serious gaming en bijvoorbeeld aan 3D-printen, waar in korte tijd een industrie van start-ups en leveranciers omheen is ontstaan. De overheid, bedrijfsleven en het onderwijs hebben samen de taak om de kansen die dit soort ontwikkelingen bieden te benutten. Op die manier blijft Nederland een voorloper in de wereld van de digitale economie. Rene Penning de Vries zal met zijn ICT-team deze ontwikkelingen stimuleren en aanjagen. Daar profiteren de ICT-sector én Nederland samen van."

De heer Penning de Vries is momenteel onder andere betrokken bij Health Valley en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Hij beschikt over ruime bestuurlijke en managementervaring met innovatie, onderzoek en publiek-private samenwerking. In de periode tot oktober gaat de heer Penning de Vries als kwartiermaker aan de slag met het samenstellen van een publiek-privaat ICT-Team en het opstellen van een eerste werkagenda voor dat team. Met de heer Penning de Vries als Boegbeeld, kan het ICT-Team vanaf oktober formeel aan de slag.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024