44% van de ICT'ers wordt maandelijks benaderd met een baanaanbod
26-06-2014

44% van de ICT'ers wordt maandelijks benaderd met een baanaanbod


Nederlandse ICT'ers worden met grote regelmaat benaderd voor een nieuwe baan. 44% van de ICT-professionals in Nederland geeft aan maandelijks gehunt te worden. Daarmee worden ICT’ers zes keer zoveel benaderd voor een nieuwe baan dan de gemiddelde Nederlander.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’ van Intelligence Group en Sterksen onder 435 ICT’ers. De partijen concluderen dat een (professionale) recruiter voor bedrijven dan ook van essentieel belang is. Deze recruiters kunnen kennis over de inhoud van de functie delen, hulp bieden aan Young Professionals bij salarisonderhandelingen en een sparringpartner zijn over de te maken loopbaankeuzes van MidCareers.

Salaris is van groot belang
Het salaris is voor ICT-professionals van groot belang. ICT'ers willen doorgaans eerst zeker weten dat zij een goed salaris zullen ontvangen voordat zij kijken naar andere arbeidsvoorwaarden die gelden als beweegmotieven. ICT'ers ontvangen daarnaast doorgaans jaarlijks een bonus, die gemiddeld 6.475 euro bedraagt. SAP specialisten krijgen de grootste bonus. Tweederde van de ondervraagde SAP specialisten ontvangt bonus welke gemiddeld €11.181 euro groot is.

De Top 5 van ICT disciplines waarin de hoogste bonussen worden uitgekeerd ziet er als volgt uit:

  1. SAP Netweaver (€11.181)
  2. Integratie: Microsoft (€8.261)
  3. Integratie: IBM (€8.036)
  4. Enterprise: SAP (€7.659)
  5. Enterprise: Microsoft (€6.723)

Beweegmotieven
Lease auto's zijn steeds minder populair onder ICT'ers. Thuis werken is echter voor alle ICT-doelgroepen van cruciaal belang. Vooral MidCareers zouden op zoek zijn naar een functie die uitdagend is. Intelligence Group en Sterksen benadrukken dat het voor recruiters essentieel is deze beweegmotieven in het oog te houden. Dit helpt ICT’ers aan te trekken, te boeien en desgewenst te binden aan de organisatie.

De top-3 meest gehunte ICT’ers zijn:

  • MidCareers
  • Development Specialisten
  • ICT’er met een management functie

Over elkaar heen vallen
“Recruiters vallen over elkaar heen als het gaat om het hunten van ICT talent. Tot irritatie van ICT’ers zelf die zich bijvoorbeeld terugtrekken van LinkedIn omdat ze simpelweg gespamd worden” aldus Paul Storimans, directeur Sterksen. Opvallende en onderscheidende arbeidsmarktcommunicatie gecombineerd met een authentieke recruitment benadering maken daarentegen het verschil op de markt.

WH

Terug naar nieuws overzicht