Bemiddelingsplatform vUnited brengt IT-afdeling en virtualisatie consultants samen
26-06-2014

Bemiddelingsplatform vUnited brengt IT-afdeling en virtualisatie consultants samen


Sinds kort is vUnited actief, een collectief van ervaren en gecertificeerde virtualisatie consultants, dat is opgericht om IT managers van mkb+ organisaties rechtstreeks en zonder verborgen kosten in contact te brengen met de juiste freelance consultant. Eerste klanten zijn onder andere Dutch Cloud en IT2Grow.

“Doordat we alle participerende freelancers persoonlijk kennen, weten we precies over welke specifieke expertise ze beschikken en is de opdrachtgever er zeker van dat zijn opdracht in vertrouwde handen is,” vertelt Marco Broeken van het collectief. “Bovendien wordt hij vanuit vUnited rechtstreeks met deze expert in contact gebracht en worden zaken als prijsafspraken en contracten één-op-één geregeld”. vUnited is het platform zonder winstoogmerk dat vraag en aanbod op het gebied van virtualisatie vraagstukken bij elkaar brengt. Voor de opdrachtgever is het daarnaast een geruststellende gedachte, dat de freelance consultant die hij via ons inschakelt, er in de praktijk niet alleen voorstaat, maar indien nodig kan terugvallen op zijn collega’s binnen het collectief!”

Dienstverlening
De bij vUnited aangesloten virtualisatie consultants beschikken gezamenlijk over elke denkbare expertise op virtualisatiegebied. Twee soorten opdrachten komen regelmatig voor: de Health Check en het Virtualisatie Design.

De Health Check is een second-opinion, waarbij de door de vaste leverancier van de klant geïmplementeerde infrastructuur in de vorm van een ‘APK’ nog eens op essentiële onderdelen wordt gecontroleerd. Eventuele zwakke plekken worden benoemd, zodat ze kunnen worden geëlimineeerd. Daarmee verkrijgt de opdrachtgever de zekerheid, dat zijn core foundation voor de volle 100 procent in orde is.

Het Virtualisatie Design: voor het ontwerpen van de juiste blauwdruk voor een maatwerk oplossing voor de virtualisatie-uitdaging waarmee de opdrachtgever wordt geconfronteerd schakelt vUnited design-specialisten in. Zij kennen alle mogelijkheden en stellen daaruit de functioneel beste infrastructuur oplossing samen die binnen het budget en gestelde eisen van de opdrachtgever liggen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht