'Europese bedrijven laten kansen liggen door nieuwe media niet te omarmen'
26-06-2014

'Europese bedrijven laten kansen liggen door nieuwe media niet te omarmen'


Europese bedrijven lopen veel kansen mis doordat zij niet actief zijn op het internet en nieuwe media. Een internet manager kan uitkomst bieden. Europese bedrijven zouden in totaal behoefte hebben aan maar liefst 1,8 miljoen internet managers.

Dit concludeert Web Business Analytics. De leverancier van oplossingen voor data-acquisitie, -kwaliteit en -analyse. De organisatie analyseerde bedrijven in 42 Europese landen. Het merendeel van deze bedrijven beschikt op dit moment over een website. Deze percentages liggen het hoogst in Duitsland (64%), België (61%), Luxemburg (57%) en het Verenigd Koninkrijk (57%). Dit betekent echter ook dat grote groepen bedrijven nog niet actief zijn op internet. Deze bedrijven laten volgens Web Business Analytics dan ook kansen liggen.

Activiteiten een boost geven
"Dit zijn de bedrijven die zouden moeten investeren in nieuwe media om hun activiteiten een boost te geven", legt William Vande Wiele, CEO van Web Business Analytics, uit. "Als deze bedrijven hiervoor een extern bureau inschakelen kunnen zij geconfronteerd worden met exorbitante kosten. Het is in het overgrote deel van de gevallen dan ook in het belang van bedrijven om een internet manager te recruiteren die hun interactieve marketing kan beheren. Een internet manager is in staat bedrijven te helpen hun online business op lange termijn op een duurzame manier te ontwikkelen".

Web Business Analytics heeft ook gekeken naar Europese bedrijven die aan e-commerce doen. Dit blijken over het algemeen kleine bedrijven te zijn die minder dan vijf medewerkers in dienst hebben. WEB BUSINESS ANALYTICS stelt dan ook dat op dit gebied in Europa veel nieuwe banen kunnen worden gecreëerd. De hoeveelheid bedrijven die actief is met e-commerce varieert in Europese landen tussen de 1 en 7%. Dit sluit aan bij de plannen van Eurocommissaris Neelie Kroes, die op de lange termijn 3,8 miljoen banen wil creëren in de ICT-sector

WH

Terug naar nieuws overzicht