Onderzoek: 'Zorgmanagers willen meer gaan outsourcen'
23-06-2014
Deel dit artikel:

Onderzoek: 'Zorgmanagers willen meer gaan outsourcen'


Ruim de helft van alle zorgmanagers verwacht komende jaren meer te gaan outsourcen. ICT is één van de gebieden waar outsourcing waarschijnlijk een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Dit blijkt uit onderzoek van Zorgvisie en Philips. 61% van de ondervraagde zorgmanagers verwacht dat andere organisaties bepaalde diensten binnen hun instelling met een betere kwaliteit kunnen uitvoeren dan zij zelf. De managers kijken dan ook steeds meer naar het outsourcen van dit soort taken.

Instelling toekomstbestendig maken
Zorginstellingen hebben verschillende redenen te willen kiezen voor een outsourcingpartner. Zo geeft 31% van de zorgmanagers aan zijn of haar instelling toekomstbestendig te willen maken. 28% wil zich door outsourcing meer kunnen richten op zijn kernactiviteit, namelijk zorg verlenen. 19% stelt met een netwerk van outsourcers de ondersteuning van de eigen organisatie flexibeler te willen maken.

Kostenbeheersing speelt voor slechts 8% een rol. Dit terwijl zorgmanagers zich wel degelijk zorgen maken over de financiële resultaten hun instelling. Bijna de helft van alle zorgmanagers verwacht dat de financiële resultaten over het jaar 2014 lager zullen uitvallen dan een jaar eerder. 68% van de managers maakt zich zorgen over de mogelijkheid te kunnen investeren in technologische innovatie.

Investeren in innovatie
Ondanks de zorgen over financiële resultaten blijven zorgmanagers volop investeren in technologische innovatie. 46% van alle managers verwacht dat deze investeringen gelijk blijven met afgelopen jaar. 37% verwacht zelfs meer te investeren. De investeringen in technologische innovatie lopen naar verwachting bij 17% terug.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg