Vodafone biedt binnenkort LTE Advanced (4G+) in ruim 50 Nederlandse steden
21-06-2014

Vodafone biedt binnenkort LTE Advanced (4G+) in ruim 50 Nederlandse steden


Vodafone Nederland biedt nog dit jaar LTE Advanced (4G+) aan in meer dan 50 steden. Met deze nieuwe technologie smelten twee verschillende 4G-frequentiebanden samen in één nóg snellere dataverbinding.

Hiermee zijn theoretische snelheden mogelijk tot 200 Mbit/s, vier maal sneller dan de huidige 4G-variant. Vodafone kan 4G+ sneller breed beschikbaar maken, omdat Vodafone de benodigde 1800-frequenties nu al in gebruik heeft.

Vergeleken met de huidige mobiele netwerktechnologieën zorgt 4G+, naast een nóg snellere dataverbinding, voor een betere dekking in gebieden waar signalen van masten overlappen. 4G+ is al deze herfst beschikbaar in de G4-steden en in Leiden, Delft, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Schiphol. Nog dit jaar is 4G+ beschikbaar in meer dan 50 steden waar beide 4G-frequentiebanden (800Mhz + 1800Mhz) actief zullen zijn. De eerste toestellen die 4G+ ondersteunen, worden vanaf september in Nederland verwacht.

#FastForward
Het uitrollen van 4G+ is onderdeel van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Voor meer informatie: www.vodafone.nl/fastforward.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom