Redactie - 16 april 2014

ETTU implementeert eConnect Portaal bij OnderwijsAdvies


ETTU implementeert het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal bij OnderwijsAdvies, dat scholen, instellingen, gemeenten, ouders en kinderen ondersteunt bij leer- en ontwikkelingsvraagstukken. De oplossing helpt medewerkers sneller digitale informatie te vinden.

OnderwijsAdvies heeft 300 medewerkers die gevestigd zijn op vijf verschillende locaties. Daarnaast werkt personeel steeds vaker mobiel en vanuit huis. Voor de implementatie van het eConnect Portaal was het lastig om de juiste versie digitale informatie snel te vinden. Door een overvloed aan e-mails, werden berichten minder goed gelezen en kwam cruciale informatie niet altijd bij de medewerkers terecht.

Informatie efficiënter delen
ETTU is daarom ingeschakeld om het delen en opslaan van informatie efficiënter te maken. Hierbij was versiebeheer en de mogelijkheid gezamenlijk aan documenten te werken van belang. Door medewerkers te betrekken bij de implementatie van het centrale platform, en door de standaard functionaliteit, stelt OnderwijsAdvies een snelle start te hebben kunnen maken en wordt het portaal op dit moment al door de eerste teams werken intensief gebruikt. De doelstelling is dat na de zomer minimaal 75% van alle medewerkers via het portaal zal werken.

“Dankzij de SharePoint en eConnect oplossing van ETTU is de interne samenwerking binnen ons onderwijsadviesbureau sterk verbeterd. Wij werken in korte tijd allemaal locatie-onafhankelijk via het communicatieportaal, wat kennis en informatie delen eenvoudig heeft gemaakt. Voor onze dienstverlening hebben wij ook verschillende producten ontwikkeld, waaronder draaiboeken en trainingsmaterialen. Via het portaal kunnen onze medewerkers nu eenvoudig samen het product ontwikkelen, waarbij altijd de laatste versie in digitale vorm beschikbaar is”, aldus Martin van der Meer, Adjunct Directeur OnderwijsAdvies.

WH