GWAVA toont archiving-oplossing tijdens Microsoft Tech Days
15-04-2014
Deel dit artikel:

GWAVA toont archiving-oplossing tijdens Microsoft Tech Days


Tijdens de Microsoft Tech Days, op 16 en 17 april 2014 in Den Haag, zal GWAVA aanwezig zijn om de bezoekers hun innovatieve oplossingen te tonen. GWAVA heeft een oplossing ontwikkeld voor het slim archiveren van data, waarmee organisaties tot tachtig procent aan opslagruimte kunnen besparen, Dit wordt uitsluitend aangeboden via het kanaal.

De omvang van e-mailbestanden maakt de laatste jaren een enorme groei door. Waar enkele jaren geleden een emailbericht uit meestal niet meer dan alleen tekst bestond, is daar tegenwoordig van alles aan toegevoegd, van complete videobestanden tot zware PDF’s.

Uitdagingen

"Eén van de uitdagingen die daaruit voortkomt speelt op technisch gebied", zegt Christian Heselhaus, Director Marketing & Business Development bij GWAVA. "Hoe manage je die almaar uitdijende email? Er is bijvoorbeeld voldoende storageruimte nodig, de mailboxen raken vol, èn er ontstaan problemen met de prestaties van de e-mailapplicatie. Met dat vraagstuk hebben zowel managers, beheerders als gebruikers dagelijks te maken."

Accuraat terugvinden

"Veel bedrijven kiezen er dan liever voor om een boete te betalen, dan zijn ze goedkoper af. Kortom, het accuraat terugvinden van informatie is een hele uitdaging. Daar moet een oplossing voor komen, een mailserver op zich voldoet niet. Ook een back up systeem is niet echt geschikt, want dat is bedoeld om in geval van calamiteiten alle data terug te zetten, niet om in te zoeken. Kortom, in onze optiek zijn er dus drie belangrijke redenen waarom archiving belangrijk is: juridisch, technisch en economisch."

Microsoft Tech Days

Tijdens de Microsoft Tech Days komt een breed scala aan onderwerpen aan de orde, zoals Office 365, Sharepoint 2013, Exchange, Lync, Windows 8 en Windows Phone. Het evenement vindt plaats op 16 en 17 april in het World Forum te Den Haag.

(PW)

 

 

Terug naar nieuws overzicht